TENIŠKA ZVEZDA

Sereni prepovedali nositi to obleko

V oprijeti črni opravi se je Williamsova počutila kot princesa Wakanda.
Fotografija: Serena Williams mnogokrat preseneti z oblekami. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Serena Williams mnogokrat preseneti z oblekami. FOTO: Reuters

NEW YORK – Ameriška teniška igralka Serena Williams je znana po tem, da na igrišču preseneti s kakšno prav posebno opravo. Mnogokrat je že dvignila kakšno obrv s svojimi kratkimi krilci, toda ko se je letos na odprtem prvenstvu v Franciji pojavila v črnem oprijetem kombinezonu, se je zdela kot prava superjunakinja in večinoma požela pozitivne odzive.

Toda v »opravi črnega panterja« naj se v Pariz ne vrača, ji sporočajo prireditelji Roland Garrosa. Predsednik francoske teniške zveze Bernard Giudicelli je namreč dejal, da taka oprava v prihodnje ne bo več sprejemljiva. »Treba je spoštovati tradicijo,« je pojasnil.

Serena Williams na OP Francije. FOTO: Reuters
Serena Williams na OP Francije. FOTO: Reuters

To je med Sereninimi navijači izzvalo buren odziv. Gre namreč tudi za to, da je njena črna obleka posebej oblikovana tako, da preprečuje krvne strdke, zaradi katerih bi Williamsova lani med porodom hčerke skoraj umrla. Poleg tega je dejala, da se je v tej opravi počutila izjemno, kot princesa Wakanda, afriška fantazijska junakinja. Ta je bila menda tudi navdih za njeno obleko na ameriškem odprtem prvenstvu, ki se začenja te dni.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije