ODPOVEDAL SE JE

Rokometaš dobil bitko: zmagal proti državi, s svojim dejanjem pa segel v srce

Nenad Stojaković je dobil tožbo proti ZZZS in se odpovedal donatorskemu denarju.
Fotografija: Nenad Stojaković je prejel podporo mnogih, tudi Luke Žvižeja. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Nenad Stojaković je prejel podporo mnogih, tudi Luke Žvižeja. FOTO: Facebook

CELJE – Nekdanji rokometaš in reprezentant Slovenije Nenad Stojaković, ki je ob pomoči dobrodelne organizacije Enostavno pomagam zbiral denar za drago operacijo v Švici, se lahko dvakratno veseli. Prvič, ker je bil 16. maja v Švici uspešno operiran, zdaj pa ga čaka daljša rehabilitacija, po kateri upa, da se bo lahko postavil na noge.

Nenad Stojaković. FOTO: Drago Perko
Nenad Stojaković. FOTO: Drago Perko

In drugič zato, ker bo, kot so zapisali pri društvu Enostavno pomagam, stroške operacije in rehabilitacije v Švici kril ZZZS, saj je Nenad dobil tožbo proti državi in ZZZS, ki nista hotela kriti stroškov zdravljenja v tujini.
 

​Denar bo šel bolnim otrokom


»Medtem smo mi izvedli projekt zbiranja sredstev za zdravljenje. Letos januarja je na Delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani Nenad tožbo tudi dobil. V skladu z našim dogovorom o dobrodelnem projektu se Nenad Stojaković odpoveduje zbranim finančnim sredstvom za zdravljenje, saj je upravičen do zdravljenja prek ZZZS in zato sredstev za zdravljenje v tujini ne potrebuje. Tako smo se v odboru društva odločili, da bomo preostala sredstva, ki so bila zbrana zanj, v dogovoru z donatorji, namenili za pomoč bolnim otrokom iz naše regije. V skladu s pogodbo z donatorji bi namreč ta sredstva morali vrniti. Ker pa so se nekateri donatorji vračilu odpovedali, jih bomo mi namenili bolnim otrokom, ki so potrebni pomoči,« so zapisali v društvu Enostavno pomagamo, ki je izvedlo dobrodelno akcijo Pomagajmo Nenadu.

Operacija v centru za paraplegike v Luzernu je namreč stala okoli 100 tisoč evrov, z dobrodelno akcijo pa je bilo zbranih prek 70 tisočakov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije