DIRKA PO BASKIJI

Poglejte, kako je Roglič padel in se grdo potolkel (VIDEO)

Tretja etapa dirke po Baskiji je prinesla nesrečo našega asa, a je ohranil skupno vodstvo.
Fotografija: Tretja etapa dirke po Baskiji je prinesla nesrečo našeg asa. FOTO: Thomas Samson Afp
Odpri galerijo
Tretja etapa dirke po Baskiji je prinesla nesrečo našeg asa. FOTO: Thomas Samson Afp

Slovenski kolesarski as Primož Roglič (Bora-Hansgrohe) je v tretji etapi dirke po Baskiji ubranil skupno vodstvo. Na trasi od Ezpelete do Altsasuja (190,9 km) je moral tako kot ostali tekmeci premagati šest kategoriziranih vzponov, zadnjega med njimi okoli 18 km pred ciljem.

A tretja etapa je prinesla nesrečo našeg asa. Slovenski kolesarski as je 39 km pred koncem tretje etape dirke po Baskiji padel in sprva stežka nadaljeval preizkušnjo. Kljub temu se je vrnil v glavnino in v njej kot 18. prečkal ciljno črto v Altsasuju po skupno 190,9 km. Etapo je po sprintu dobil Belgijec Quinten Hermans. Roglič je ohranil skupno vodstvo.

Po prvih pregledih je Roglič utrpel površinske rane ter udarnine in podplutbe na desni strani telesa. Z oceno ob cesti so zdravniki izključili pretres možganov. V hotelu bo kmalu opravil kontrolni pregled, so po etapi na družbenih omrežjih zapisali pri ekipi Bora-hansgrohe.

Do konca dirke bodo po današnji preizkušnji na vrsti še tri etape. Vse bodo razgibane, a se niti ena ne bo končala s ciljnim vzponom. Končna odločitev bo po vsej verjetnosti padla v soboto po zadnji in hkrati najtežji etapi v Eibarju.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije