DOBRODELNO

Planica pod Golico, miniaturni smučarski poleti

Na turistični in dobrodelni prireditvi so tekmovali na smučarski letalnici, ki jo je zgradil Cena Razinger.
Fotografija: Legendarnemu Primožu Peterki bodo v trajno last podelili njega osebno v merilu 1:17,6.
Odpri galerijo
Legendarnemu Primožu Peterki bodo v trajno last podelili njega osebno v merilu 1:17,6.

Ob prireditvi Planica pod Golico organizatorji iz vrst Športno-kulturnega društva Golica Team vse prostovoljne prispevke posameznikov, nakazila sponzorjev ter stave na tekmovalce namenijo v dobrodelne namene. Lani so porodniškemu oddelku jeseniške bolnišnice za nakup prepotrebnega CTG-aparata, s katerim lahko zdravniki v času nosečnosti in poroda spremljajo delovanje otrokovega srca, podarili prek štiri tisočake.
Cena Razinger je lastnoročno izdelal celotno smučarsko skakalno elito.
Cena Razinger je lastnoročno izdelal celotno smučarsko skakalno elito.

Ime prireditve je nastalo po naključju. Vodja prave planiške velikanke Iztok Pergarec - je pisal o prireditvi znanki, ta pa se je zmotila in mu napisala v odgovoru na kuverto namesto Planina pod Golico kar Planica pod Golico. Glej ga, zlomka, v treh besedah je bilo povedano vse! Skakalni center v Planini pod Golico premore letalnico, ki je zgrajena v merilu 1:17,6. Ustvaril jo je Cena Razinger, umetnik iz vasi, ki že od mladih nog spremlja skoke. Njegovo delo so tudi figurice skakalcev, ki jih spuščajo po letalnici.
Letalnica pod Golico FOTOgrafije: Boštjan Fon
Letalnica pod Golico FOTOgrafije: Boštjan Fon

Tekmovanje se začne jutri ob 10. uri, in sicer po popolnoma enakem protokolu kot na pravi tekmi pod Poncami: od tega, da se po letalnici, ki jo pred tem uredijo s pomanjšanim teptalnim strojem, zapeljejo figurice zastavonoš do državne himne, tudi za jedačo ter pijačo je poskrbljeno. Organizatorji vabijo obiskovalce še na vožnjo z obnovljeno prvo žičniško napravo v nekdanji Jugoslaviji, sedežnico, ki v Planini pod Golico, čeprav postavljena daljnega leta 1963, še obratuje tudi v času, ko so poljane namesto s snegom prekrite z narcisami.

Pergarec, vodja letalnice, tako prave pod Poncami kot te pod Golico, je še izdal: »Seveda bo nastopil tudi Peter Prevc, no, njegov pomanjšani dvojnik. Lani sta zmagala Sara Takanaši med dekleti in Jurij Tepeš. Med prvo in drugo serijo sobotne tekme bomo organizatorji naši legendi smučarskih skokov Primožu Peterki svečano podelili figurico Primoža Peterke iz njegove prve zmagovalne sezone ter tudi pokal, ki ga je prejel za skupno zmago v svetovnem pokalu. Seveda pomanjšanega!«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije