MLADI UP

Pia Babnik, dekle, ki pred seboj ne vidi ovir

Zmaga slovenske golfistke na Škotskem.
Fotografija: Pia Babnik. FOTO: Anže Furlan
Odpri galerijo
Pia Babnik. FOTO: Anže Furlan

LJUBLJANA – Pia Babnik, 15-letna Ljubljančanka in vrhunska golfistka, je v svoji karieri dokazala, da misli resno in ne skriva ambicij, ko pravi, da se želi uvrstiti med najboljše na svetu. Da ji lažje verjamemo, je dokaz nedavni turnir na Škotskem, kjer je po dveh dobrih rundah na odprtem škotskem prvenstvu za ženske odigrala odlično, s 66 udarci in zmagala. Pred drugo uvrščeno Charlotte Bunel je imela skupno kar sedem udarcev prednosti.

Pijina zmaga na odprtem škotskem ženskem prvenstvu Helen Holm pomeni še več, saj prinaša točke za mesto v evropski ekipi za PING Junior Solheim Cup. Na podelitvi je Pia dejala, da bi bila zelo vesela, če bi ji to jesen uspelo dobiti mesto v ekipi in sodelovati na tem tekmovanju.

V Moravcih na mednarodnem prvenstvu Slovenije, kjer je vreme v preteklih dneh kar precej otežilo igralne pogoje, svoje pa so dodale tudi sorazmerno nizke temperature za ta letni čas, je tudi to ni oviralo, saj je rundo prvi dan odigrala s petimi udarci pod parom (67), kar je bil tudi najboljši izid dneva tako v moški kot v ženski konkurenci. Sledila ji je Inja Fric s štirimi udarci več (71).

Pia upravičeno pričakuje, da se bo s tako formo in optimizmom kmalu povzpela še više na lestvici, to pa dokazujejo tudi vabila na prestižne turnirje kot je LET Access na Češkem s skladom 120.000 evrov. Do takrat pa pridno trenira vsak dan na domačem igrišču Trnovo v prestolnici Ljubljane.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije