TINA ŠUTEJ

Najboljša slovenska atletinja zaradi poškodbe ne bo nastopila na svetovnem prvenstvu

Slovenska rekorderka v skoku s palico se je za odpoved odločila, ker se želi po počitku normalno in brez bolečin pripraviti na sezono na prostem.
Fotografija: Tina Šutej. FOTO: Blaz Samec
Odpri galerijo
Tina Šutej. FOTO: Blaz Samec

Najboljša slovenska atletinja zadnjega obdobja Tina Šutej zaradi poškodbe ahilove tetive ne bo nastopila na dvoranskem svetovnem prvenstvu, ki bo v škotskem Glasgowu potekalo od 1. do 3. marca. Slovenska rekorderka v skoku s palico se je za odpoved odločila, ker se želi po počitku normalno in brez bolečin pripraviti na sezono na prostem.

image_alt
Tina Šutej: Upam, da mi uspe, kar sem si zadala že pred 20 leti

»Gre za obrabo materiala, tetiva je vneta oziroma kronično zadebeljena. In ko se pojavi bolečina, te ne moreš kar tako odstraniti. Ponavadi mi je po sezoni pomagalo, da sem imela tri, štiri tedne počitka povsem brez treningov in teka. Potem sem lahko normalno začela trenirati,« je  povedala ob robu podpisa pogodb z Atletsko zvezo Slovenije in nekako napovedala potek dogodkov v naslednjih tednih in mesecih.

Priprave bo v celoti posvetila sezoni na prostem

»Ravno zaradi tega sem se odločila, da končam dvoransko sezono, ker če bi izsiljevala na SP, bi se ta počitek zamaknil v marec in bi lahko začela trenirati aprila. Sezona na prostem pa se začne maja, kar bi bilo premalo časa za pripravo. Vzela si bom tri tedne premora brez teka. Vse bom storila, da to ne bo le počitek, ampak da bom s terapijami in ostalim aktivna pri izboljšanju stanja,« je dodala 35-letnica.

Priprave bo tako v celoti posvetila sezoni na prostem, najprej za evropsko prvenstvo v Rimu od 7. do 12. junija, kmalu nato še za olimpijske igre v Parizu od 26. julij do 11. avgusta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije