SAMIR HANDANOVIĆ

Legendarni slovenski reprezentančni nogometni vratar končal kariero

Samir Handanović bo ostal v Interju kot svetovalec.
Fotografija: Samir Handanović bo ostal v Interju kot svetovalec. FOTO: Massimo Pinca Reuters
Odpri galerijo
Samir Handanović bo ostal v Interju kot svetovalec. FOTO: Massimo Pinca Reuters

Nekdanji slovenski reprezentančni nogometni vratar Samir Handanović je končal kariero, poročanje italijanskih medijev povzema slovenski portal MMC RTV Slovenija. Dolgoletni vratar Interja naj bi sicer ostal v Milanu, kjer naj bi poslej opravljal vlogo svetovalca za vratarja.

Handanoviću se je pogodba s klubom iz Milana iztekla 30. junija.

Pri Interju je 39-letni Handanović pustil pečat, za črno-modre je med letoma 2012 in 2023 zbral 455 nastopov, od teh 380 v elitni serie A. Dvakrat je osvojil italijanski pokal, še dvakrat italijanski superpokal, zaigral je v finalu evropske lige (2020) in lige prvakov (2023), obakrat je ostal brez lovorike.

Največji podvig mu je uspel v sezoni 2020/21, v kateri je z Interjem postal italijanski prvak, to je bil za nerazzurre 19. naslov državnega prvaka, prvi po šampionskem letu 2010, ko jih je vodil še Jose Mourinho.

Handanovič je kariero začel v mladinskem pogonu Slovana, nadaljeval v Domžalah, v sezoni 2003/04 je kot posojen nogometaš zaigral tudi za Zagorje. Leta 2004 je nato sledila selitev v Italijo, kjer je oblekel dres Udineseja. Kot član kluba iz Vidma je bil posojen še v Treviso, Lazio in Rimini, leta 2012 pa se je ustalil kot stalni član Interja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije