Iličić in Atalanta si zaslužita naslov

Izvrsten poznavalec italijanskega nogometa in nekdanji zastopnik Alessandra Del Piera je navdušen nad slovenskim asom.
Fotografija: Josip in ekipa so ob preboju v četrtfinale lige prvakov Bergamu namenili posebno sporočilo. FOTO: TWITTER
Odpri galerijo
Josip in ekipa so ob preboju v četrtfinale lige prvakov Bergamu namenili posebno sporočilo. FOTO: TWITTER

Ko se ustavi nogomet, je jasno, da so stvari resne. Kdaj se bo spet brcalo v najboljših ligah na svetu, ni jasno. Slovenskim ljubiteljem okroglega usnja je še posebno hudo, ker se je sezona tako brutalno prekinila.
Izjemni Iličić je prvo ime Atalante, ki s 70 zadetki premore prvi napad v serie A. FOTO: UEFA
Izjemni Iličić je prvo ime Atalante, ki s 70 zadetki premore prvi napad v serie A. FOTO: UEFA

Dvaintridesetletni Josip Iličić je igral v življenjski formi, na njegov pogon je Atalanta rušila vse pred sabo in doma na Apeninskem polotoku kot po vsej Evropi, željni gledljivega nogometa, zbirala simpatije. Potem pa je kot strela z jasnega udaril koronavirus. Najhuje je udaril prav Italijo, točneje Bergamo, kjer domujeta Josip Ililić in njegov klub Atalanta. Danes je nogomet v drugem planu. Danes se rešujejo življenja. Na koncu predora se le prižiga luč upanja.
 

V vodstvu Juventus


Predsednik italijanske nogometne federacije FIGC Gabriele Gravina je pred dnevi razkril, da v prvi italijanski ligi serie A do sredine maja ne bo tekem in aktivnosti. Še več, dal je vedeti, da bi se lahko sezona potegnila v vroče poletje, morda celo v pozno jesen. To so pač zakonitosti trga, ki vsem akterjem prinašajo velike denarce.
Claudio Pasqualin se zaveda, da nogomet čakajo težki časi. FOTO: VVOX.IT
Claudio Pasqualin se zaveda, da nogomet čakajo težki časi. FOTO: VVOX.IT

Ob pogledu na lestvico je do prekinitve najbolje kazalo Juventusu, ki ima po nepopolnem 26. krogu 63 točk. Za petami mu je Lazio, ta je zbral točko manj, na tretjem mestu je Inter Samirja Handanovića, ki je pri 54 točkah. Četrta je že Atalanta Josipa Iličića (48 točk). Pred Italijani je 12 krogov do konca tekmovanja.
 

Peticija za Atalanto


Če pa jim tekmovanja ne bi uspelo izpeljati do konca, se je pojavil še en scenarij, ki dobiva vse večjo podporo. Peticija, prva je o njej poročala rimska La Repubblica, zagovarja idejo, da bi v primeru nedokončanja prvenstva naslov pripadel Atalanti!


»Kot je znano, so izredne razmere zaradi covida-19 ustavile tudi nogometno prvenstvo v serie A in trenutno se zdi zelo malo verjetno, da se bo lahko znova zagnalo. Med možnostmi je tudi tista, ki ne bo podelila naslova 2019/2020. Naš predlog je, da se scudetto 2019/2020 dodeli Atalanti za športne zasluge, ki so se pokazale na terenu, zlasti v zadnjih dveh letih, in se pokloni mestu Bergamo, simbolu Italije, ki trpi zaradi koronavirusa (mrtvih je že več tisoč ljudi; op. a.),« so zapisali avtorji peticije.
 

Zastopnik Del Piera hvali Iličića


O trenutnem položaju razmišljajo številna ugledna imena italijanskega, evropskega in svetovnega nogometa. »Koronavirus je udaril in povzročil pravo gospodarsko krizo, pričakujem pa, da se bodo pojavili številni zapleti in težave v koledarju te in prihodnje sezone,« je za Nedeljske novice dejal danes 75-letni Italijan Claudio Pasqualin, svojčas izjemen nogometni zastopnik, njegovi klienti so bili Alessandro Del Piero, Dino Baggio, Gianluca Vialli, Mauro Tassotti, Oliver Bierhoff, Francesco Toldo, Pietro Vierchowod, Gianluigi Lentini, Marco Delvecchio, Nicola Berti in številni drugi asi.


»Klubi se bodo znašli v finančnih težavah, ne bodo mogli izpolnjevati svojih obveznosti,« opozarja naš sogovornik in spomni tudi na svetlo plat italijanskega nogometa – na našega Josipa Ililića. Potrdil je, da igra izjemno, nekateri pa prav njega uvrščajo v krog imen, ki se lahko upravičeno potegujejo za zlato žogo, najprestižnejši individualni naslov v svetu nogometa. »Josip Iličić bi lahko dobil zlato žogo, a bi moral z Atalanto osvojiti ligo prvakov,« je še navrgel sogovornik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije