POSLOVILNA TEKMA

Hvala, kapetan Cesar!

Danes se od reprezentančnega dresa poslavlja branilec Boštjan Cesar.
Fotografija: Boštjan Cesar bo danes v Stožicah odigral zadnjih pet minut za slovensko reprezentanco. Foto: R. T.
Odpri galerijo
Boštjan Cesar bo danes v Stožicah odigral zadnjih pet minut za slovensko reprezentanco. Foto: R. T.

BRDO PRI KRANJU – Kapetan nogometne izbrane vrste Boštjan Cesar je sam prikorakal pred novinarje v Nacionalnem nogometnem centru. S selektorjem Tomažem Kavčičem se pred očmi novinarjev ni srečal, čeprav je imel šef svoje druženje s sedmo silo takoj za njim. Tudi to nekaj pove o slovesu Cesarja, kapetana z velikim K, ki je za Slovenijo odigral 100 tekem in dosegel 10 zadetkov. Drevi bo odigral prvih pet minut tekme, v skladu s svojo številko na dresu. To bodo njegove zadnje minute v svetem dresu. »Gospod selektor mi je na zadnjem sestanku povedal, da se je odločil, da zaključujem reprezentančno kariero. Ne bi pa šel v podrobnosti najinih prejšnjih pogovorov. Če hoče, naj o tem govori selektor. Pri meni je bila želja, da še naprej igram za slovensko reprezentanco. Toda sem vesel, da sem bil polnih petnajst let del te reprezentance. Odslej pa bom njen zvesti navijač,« je odkrito povedal 35-letni branilec italijanskega prvoligaša Chieva.
Kot najlepši trenutek v teh 15 letih je izpostavil povratno tekmo dodatnih kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu 2010 proti Rusiji v Ljudskem vrtu, najtežje pa mu je bilo, ker se niso uvrstili na evropsko prvenstvo. Toda Cesi je poudaril: »Za nič ne bi menjal teh 15 let v reprezentanci. Res sem užival, tako na igrišču kot ob njem. Bil sem ponosen, da sem nosil dres nogometne reprezentance Slovenije.«
Boštjan Cesar bo danes v Stožicah odigral zadnjih pet minut za slovensko reprezentanco. Foto: R. T.
Boštjan Cesar bo danes v Stožicah odigral zadnjih pet minut za slovensko reprezentanco. Foto: R. T.

O petkovem porazu Slovenije proti Avstriji je povedal: »Težko je soditi po le eni tekmi. Res je, da se igralci že dolgo poznajo, zagotovo bodo morali določeni prevzeti odgovornost in peljati slovensko reprezentanco v zmage. Zagotovo to lahko naredijo, bodo pa potrebovali še kakšno tekmo, da se uigrajo. Verjamem, da slovenska vrsta lahko naredi rezultat.« Še prej se mu bodo donedavni soigralci in navijači danes zvečer poklonili za njegov prispevek k slovenskemu nogometu. Naneslo je, da se poslavlja proti Belorusom, a sam bi izbral drugega tekmeca: »Izbral bi Portugalsko. Zaradi Cristiana Ronalda. Proti njemu še nisem igral.« Boštjan Cesar hoče še nekaj sezon odigrati na zdajšnji ravni, o obdobju po igranju pa je dejal: »Rad bi ostal v nogometu, ampak v tem trenutku se porajajo razne stvari v mislih. Nisem se še odločil, želim igrati še nekaj let na tej ravni. Upam, da bo zdravje to dopuščalo. Ko bo čas, bom podrobneje razmislil tudi o tem.« Ni pa treba preveč razmišljati, ali naj se drevi v Stožicah v živo poslovite od kapetana Boštjana Cesarja. To si je zaslužil. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije