HOKEJ

Zmaji niso kaznovali padca v igri železarjev

Hokejisti Sij Acroni Jesenic so proti SŽ Olimpiji povedli v finalni seriji DP. Druga tekma za naslov slovenskega prvaka bo že jutri ob 19.15 v Tivoliju.
Fotografija: Adis Alagić, desno, je v prvi finalni tekmi zabil dva gola, Nik Pem pa enega za zmago Sij Acroni Jesenic. Foto: Leon Vidic
Odpri galerijo
Adis Alagić, desno, je v prvi finalni tekmi zabil dva gola, Nik Pem pa enega za zmago Sij Acroni Jesenic. Foto: Leon Vidic

JESENICE – Zmaga hokejistov Sij Acroni Jesenic na prvi finalni tekmi državnega prvenstva je sicer bila pričakovana, večina ljubiteljev najhitrejše kolektivne igre in privržencev železarjev pa je vendarle menila, da bo četa trenerja Gabra Glaviča bolj prepričljivo opravila s SŽ Olimpijo. Izid 3:2 (1:0, 1:0, 1:2) potrjuje, da so večni derbiji zelo nepredvidljivi, čeprav obstaja razlika v kakovosti ekip. Pred 2500 gledalci v Podmežakli je po dveh tretjinah kazalo, da bodo branilci naslova v dvanajstem medsebojnem dvoboju v tej sezoni (še alpska liga in pokal Slovenije) dokaj gladko še enajstič zmagali. Adis Alagić je dosegel zadetek v 8. minuti, Nik Pem v 37. minuti, Alagić je še drugič zatresel mrežo gostov v 42. minuti in pri vodstvu s 3:0 so domači navijači že sproščeno rajali. Kako tudi ne, saj v drugi tretjini zmaji kar precejkrat niso znali izkoristiti številčne premoči, pa so imeli tudi dva igralca več na ledu. Toda zeleno-beli vseeno niso popuščali, padec gostiteljev v zadnjem delu tekme je prvi unovčil Janez Orehek z golom v 44. minuti, dve minuti zatem pa je mrežo Clarka Saundersa zatresel še Miha Zajc.

SŽ Olimpija je pritisnila, vendar so bili njeni napadi jalovi, da bi iztržila izenačenje in podaljšek. »Ne bi rekel, da smo imeli padec v igri. Jaz pravim, da so dali dva gola, ko so imeli prednost, lahko bi ju tudi prej. Kar se tiče discipline v igri, pa lahko rečem, da nisem zadovoljen. Deset minut kazni in igre pet na tri si ne smemo več privoščiti, še posebno ne v finalu, tudi zaradi tega je Olimpija prišla blizu,« je pojasnil trener železarjev Gaber Glavič in dodal: »Oba tekmeca stopita na led zato, da bi zmagala. Določene stvari bomo morali popraviti, to nam bo pomagalo, da bomo dosegli želeno zmago. Olimpija me ni presenetila, naša igra pa mora biti boljša za lažje tekme z naše strani. Pokazala se je tudi kakšna luknja, a Jesenice so vso sezono igrale v napadalni tretjini in naredili bom vse, da bo tudi v naslednji tekmi tako.« Strateg zmajev Jure Vnuk je poudaril predvsem pozitivne plati v svoji ekipi: »Treba je dati gol in danes mislim, da smo bili boljši v več elementih. V prvi tretjini je bilo težko, a mislim, da smo pokazali, da se nismo predali. Če bo šlo tako naprej, bo še zanimivo, bo pa treba ponavljati takšne igre, kar ne bo lahko. Psihično si malo utrujen, če tako dolgo ne daš gola. Usmerili smo vse moči na gol in uspelo nam je, da smo se vrnili v tekmo. Rastemo in poskušali bomo tudi v tej seriji rasti, ne tako kot v četrtfinalu alpske lige. Bo pa naloga zahtevna, fantom čestitke za borbo.« Varovanci Jureta Vnuka imajo že jutri, v torek, priložnost, da v drugi finalni tekmi pred svojimi navijači v Tivoliju (19.15) vendarle spravijo na kolena svoje največje tekmece in finalno serijo naredijo še bolj zanimivo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije