PLEZALSKA EKSHIBICIJA

Zmaga svetovnemu prvaku

Prvo ime 7. Triglav The Rock Ljubljana je postal Mickaël Mawem.
Fotografija: Katja Debevec in Mickaël Mawem FOTO: Nik Bertoncelj 
Odpri galerijo
Katja Debevec in Mickaël Mawem FOTO: Nik Bertoncelj 

Letošnja izvedba plezalske ekshibicije je visela v zraku do zadnjega. Močan tok je žal odnesel plezanje nad Ljubljanico, so se pa organizatorji na veselje domačih in tujih plezalcev odločili, da tekmo izpeljejo na suhem. Ob gostitelju Jerneju Kruderju so med tekmovalci iz Slovenije, Evrope in Južne Amerike izstopali trije svetovni prvaki.

Mladinska šampionka v težavnosti Sara Čopar je priročkala do tretjega mesta, njen srčni princ Hannes van Duysen, ki je v Seulu slavil med moškimi, ni bil tako uspešen, so pa tudi slovenski navijači navdušeno pozdravili članskega svetovnega prvaka na balvanih, Francoza Mickaëla Mawema, ki je v finalu premagal starega znanca tekmovanja Triglav The Rock Ljubljana Michaela Piccoluruaza.

Odlična sezona

»Za mano je odlična sezona in zdaj imam čas tudi za bolj sproščene izzive. Žal je narava odnesla tekmo nad vodo, kar je zagotovo posebna izkušnja, sem pa na tem tekmovanju zelo užival, zdaj pa bom še nekaj dni izkoristil za raziskovanje Ljubljane in okoliških krajev,« je povedal zmagovalec. Med damami pa smo bili priča ponovitvi lanskega finala, v katerem sta zdaj domači reprezentantki izenačeni v zmagah. »Vedno rada plezam z Julijo Kruder. Tekmovanje Triglav The Rock Ljubljana je predvsem zabava, še vedno pa je to tekma in moj cilj je bil zmagati. Da nismo plezali nad Ljubljanico, pa je meni celo bolj všeč, ker padci v vodo niso moj najljubši del tega tekmovanja,« je po tekmi povedala zmagovalka Katja Debevec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije