BORILNE VEŠČINE

Zapomnila si ga bo za vse življenje

Ema Kozin 6. oktobra za diamantni pas združenja WBC. Njena tekmica v Stožicah izkušena Švedinja Maria Lindberg.
Fotografija: Ema Kozin že komaj čaka spektakel v Stožicah.
FOTO: Miha Šimnovec
Odpri galerijo
Ema Kozin že komaj čaka spektakel v Stožicah. FOTO: Miha Šimnovec

TRZIN – Neporaženo slovensko profesionalno boksarko Emo Kozin (16 zmag, 8 s k. o., 1 neodločen izid) bo 6. oktobra v ringu sredi stožiške dvorane pričakala zelo visoka ovira. V obračunu za naslova svetovne prvakinje v supersrednji kategoriji po različicah IBA in WBO ter diamantni pas prestižnega združenja WBC bo namreč njena tekmica izkušena Švedinja Maria Lindberg (17 zmag, 9 s k. o., 2 neodločena izida, 4 porazi), ki si je lastila že številne lovorike.

»Če sem iskrena, nisem presenečena, da je moja nasprotnica prav Lindbergova. Konec koncev velja za eno od najboljših boksark v teh kategorijah, premagala je več kakovostnih tekmic, dvakrat se je pomerila tudi z nemško zvezdnico Christino Hammer. Čaka me težka borba, toliko težja, ker ima Maria čvrsto (dvojno) obrambo, ki jo bo treba prebiti. A ne dvomim, da bomo s trenerji pripravili ustrezno taktiko zanjo, zato seveda pričakujem zmago, kakršno koli že!« je poudarila Kozinova in večkrat ponovila, kako zelo si šteje v čast, da bo lahko boksala v Stožicah.

S konference na izpit iz algebre

»Neizmerno sem hvaležna trenerju Rudolfu Pavlinu, menedžerju Mirku Skoku in vsem drugim, ki so mi omogočili, da bom lahko nastopila na tem borilno-rockovskem spektaklu, ki si ga bom zagotovo zapomnila za vse življenje. To je enkratna priložnost, da širši javnosti pokažemo, da se profesionalni boks pri nas ni končal z Dejanom Zavcem,« se je na včerajšnji novinarski konferenci razgovorila 20-letnica iz Šmartnega ob Savi, ki bo imela to nedeljo pripravljalni dvoboj v Splitu, kjer bi bilo vse razen njenega prepričljivega uspeha proti Editi Karabeg iz BiH (2 zmagi, 2 s k. o., 10 porazov) veliko presenečenje. »To bo nekakšno ogrevanje za Lindbergovo, da spet pridobim občutke za borbo,« je še pojasnila princeska, preden je odhitela na izpit iz algebre na fakulteti za matematiko in fiziko v Ljubljani.

Pavlin verjame, da bodo šampionski pasovi, torej tudi diamantni zveze WBC, za katerega se bo Kozinova potegovala šele kot sedma boksarka, ostali v Sloveniji. »Maria je resda izkušenejša, toda v zadnjem obdobju dela določene napake, ki jih bomo poskušali izkoristiti. Emi dajem prednost tudi zato, ker je v vzponu,« je Pavlin svojo varovanko primerjal z 22 let starejšo tekmico iz Malmöja in razkril, da bodo v Stožicah pod slovensko zastavo boksali tudi Tanja Ovsenik (3 zmage, 1 s k. o.), Andrej Baković (7 zmag, 6 s k. o.) in Aljaž Venko (2 zmagi, 2 s k. o.). Ljubitelji borilnih veščin bodo lahko 6. oktobra spremljali tudi mojstre mešanih borilnih športov (MMA), med katerimi bodo naše barve branili Gregor Kek, Lemmy Krušič, Jakob Nedoh, Matej Plavec in legendarni Bojan Kosednar. »V veliko čast mi je, da sem lahko del tega dogodka. Moja kariera je bila tudi zaradi zapora, ki je pustil določene posledice, v zadnjih letih v zatonu, a verjamem, da mi bo posijalo sonce. Ne slepim se, da se lahko prebijem do organizacije UFC, v Stožicah pa bom dokazal, da še nisem za staro šaro,« je napovedal 35-letni Ljubljančan. Na spektaklu bodo prišli na svoj račun tudi ljubitelji rock glasbe, med premori bosta namreč občinstvo ogrevali skupini Seven Days in May ter John F. Doe, obračunom pa bo sledil še koncert s številnimi zvezdniki domače scene. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije