SMUČANJE

Žan Kranjec tretji na veleslalomu pod žarometi

Zmagal je Švicar Marco Odermatt
Fotografija: Žan Kranjec. FOTO: Leonhard Foeger Reuters
Odpri galerijo
Žan Kranjec. FOTO: Leonhard Foeger Reuters

Švicar Marco Odermatt je zmagovalec veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjih v Schladmingu. Odermatt je za karierno 32. zmago uprizoril sanjski finale, potem ko je bil po prvi vožnji 11. Žan Kranjec se je še tretjič v sezoni s tretjim mestom pognal na oder za zmagovalce, potem ko je bil tudi decembra dvakrat tretji v Alta Badii.

Vodilni veleslalomist in prvi smučar karavane Odermatt je na poledeneli prvi progi storil redko napako, po kateri je izgubil kar nekaj sekund. Njegov zaostanek ob prihodu v cilj je znašal 98 stotink sekunde, kar je bilo dovolj zgolj za 11. mesto na prvi progi.

V finalu pa je odpeljal brez napak in ubranil napade konkurentov. Tudi vodilni po prvi vožnji Avstrijec Manuel Feller ni premagal Odermatta, ki je slavil z minimalno prednostjo pet stotink sekunde. Zaostanek Kranjca na tretjem mestu je znašal 29 stotink sekunde.

Odermatt je zmagal še na osmem veleslalomu v svetovnem pokalu zapovrstjo. Ta niz je začel lani marca z zmagama na obeh veleslalomih v Kranjski Gori ter ga nato nadaljeval še v tej sezoni, ko je pred Schladmingom zmagal v Val d'Iseru, dvakrat v Alta Badii in v Adelbodnu. Skupno pa je zbral 19 zmag na veleslalomih, lanski spektakel na progi Planai je izpustil zaradi poškodbe.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije