NOGOMET

Vrača se Luka, vračajo se goli

Za nogometaše Maribora nocoj proti Taboru šteje le zmaga. Domžalska sreča v nesreči je prodaja Shamarja Nicholsona.
Fotografija: Mariborčan Luka Zahović je spet nared za tekme. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Mariborčan Luka Zahović je spet nared za tekme. FOTO: Instagram

LJUBLJANA – Bravo in Aluminij sta včeraj odprla 5. krog 1. SNL, v katerem bosta danes in jutri še po dve tekmi. Popoldne bo v Kranju gostovala Mura, zvečer v Ljudskem vrtu Tabor. Jutri bosta še tekmi v Domžalah in Velenju.

Kranj: Triglav – Mura (sobota, sodnik Slavko Vinčić, 17.30): Triglav je bil pod taktirko Dejana Dončića v prejšnji sezoni nerešljiva uganka za Anteja Šimundžo. Oba trenerja sta najmočnejša člena moštev, ki se prebijata proti vrhu. Mura je bila že večkrat sila 1. SNL, Triglav v samostojni državi še ne. Zadnja kamenčka v kranjskem mozaiku nogometa, temelja za tekmovalni preskok, sta še v pripravi. Žarometi bodo prišli prihodnje leto, nato pa je že čas za novo ali vsaj posodobljeno podobo športnega parka. Še beseda, dve o glavnem sodniku Slavku Vinčiću. Vrhunsko je v peklu v Solunu izpeljal dvoboj PAOK in Ajaxa ter potrdil, da zmore, če hoče.

Maribor: Maribor – CB24 Tabor (Roman Glažar, 20.15): «Hvala bogu,« naj bi odleglo Mariborčanom po tekmi. Novinec v ligi bi moral biti po meri nekoliko vznemirjenih vijoličnih, ki jih ne skrbi več boj za ligo prvakov, marveč za državnega prvaka. Povečevanja zaostanka za Olimpijo si ne smejo več privoščiti. Napovedana vrnitev prvega strelca Luke Zahovića je lahko velika spodbuda za vrnitev moštvene forme. Njegova odsotnost je bila opazna v tekmah proti majhnim klubom, Triglavu in Rudarju, in tudi proti desetim Ljubljančanom. Z Luko ali brez njega pa tudi najboljši Tabor ne bi smel podaljšati vijoličnega niza brez ligaške zmage.

Domžale: Domžale – Celje (nedelja, Damir Skomina, 18): Je bil slab vstop v prvenstvo posledica nesrečnih naključij in evropskega ritma, starih slabosti na začetku sezone ali krize vodenja? Trener Simon Rožman je v položaju, ko ne bodo zadostovale le besede, marveč dejanja igralcev. Oni bodo rešili ali pokopali trenerja, ki v »svojem« Celju nima najugodnejšega tekmeca za reševanje iz krize. Tudi Celjani so začeli rezultatsko slabše od pričakovanj, a nič slabše kot v prejšnji sezoni. Domžalska sreča v nesreči je prodaja Shamarja Nicholsona. Veliko evrov bo v blagajno prinesel Jamajčanov pričakovani odhod na bolje.

Velenje: Rudar – Olimpija (Matej Jug, 20.10): Velenjčani z Janijem Žilnikom na trenerski klopi so preživeli gostovanje v Kidričevem, a učinek nerodne odstrelitve Almirja Sulejmanovića in Marijana Pušnika ter njunega spora bo najbrž šele prišel v obliki slabših rezultatov in iger. Urejeni knapi bi z manjšimi triki – suho igrišče in višja trava – lahko presenetili tudi Olimpijo. Prav počasna žoga je strup za ljubljanske sprinterje. Trener Olimpije Safet Hadžić si lahko privošči, da zaupa tudi mlajšim slovenskim igralcem. Navijače Olimpije najbolj vznemirja uganka o septembrski podobi moštva – kdo od najboljših bo še v njem? Vključno s predsednikom Milanom Mandarićem.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije