FUTSAL

Vijolice pokvarile generalko kozlov

Po derbiju 7. kroga 1. futsal lige so se na vrh zavihteli Mariborčani. Dobovec kljub porazu optimistično proti elitnemu delu lige prvakov.
Fotografija: Nik Jelić je matiral Damirja Puškarja in Mariborčanom pomagal do zmage. Foto: Drago Perko
Odpri galerijo
Nik Jelić je matiral Damirja Puškarja in Mariborčanom pomagal do zmage. Foto: Drago Perko

MARIBOR – V sredo se začenja elitni del futsal lige prvakov. Med 16 najboljšimi ekipami v Evropi, ki se bodo borile za mesto na finalnem turnirju, bo tudi slovenski državni prvak. Dobovec Pivovarna Kozel jutri potuje v Litvo, kjer se bo pomeril z aktualnim evropskim klubskim prvakom madridskim Interjem, belgijsko vrsto Halle-Gooik in gostiteljem Vytisom.
Nik Jelić je matiral Damirja Puškarja in Mariborčanom pomagal do zmage. Foto: Drago Perko
Nik Jelić je matiral Damirja Puškarja in Mariborčanom pomagal do zmage. Foto: Drago Perko

»Moji igralci čez noč niso pozabili igrati futsala. Doživeli smo prvi poraz, to morda celo ni slabo,« je v petek zvečer v Mariboru razmišljal trener Dobovca Kujtim Morina. Generalka pred ligo prvakov se ni izšla po njegovih željah in pričakovanjih. Dobovec je v 7. krogu 1. SFL doživel prvi poraz, s 5:3 ga je v dvorani Tabor pred 500 gledalci porazil domači FutureNet Maribor.

Vijolice izkoristile napake

»Mariboru čestitam. Naša napaka je bila, da so se igralci med tekmo ukvarjali s stvarmi, ki niso pomembne. S tem so vnesli nemir v naše vrste, ni pa bilo fokusa na resnično pomembne stvari,« je nadaljeval izvrstni hrvaški trener Morina. Mariborčani so si zmage v derbiju še dveh neporaženih ekip bolj želeli, to je bilo jasno od prve sekunde.

Njihove poteze so bile energičnejše, take so bile tudi reakcije na terenu in klopi. V obrambi vijolični praktično niso naredili kardinalne napake, so pa izkoristili vse, kar je Dobovec ponudil. Ekipi sta hitro zadeli za 1:0: in 1:1, potem so sledile tri napake, ki so prvake stale zmago. Za akcijo za vodstvo z 2:1 je Dobovec izgubil žogo na mariborski polovici, gostitelji pa so izvedli bliskovit napad. Golu za 3:1 je botrovalo igranje z roko Žige Čeha, boter 4. domačemu golu pa je bil izgubljen duel na sredini igrišča (atraktivno je zabil Nik Jelić, ki je po tekmi zaradi poškodbe gležnja pristal v bolnišnici).


»Če želiš premagati Dobovec, mora delovati vse na 120 odstotkih. Nam je to uspelo. Igro smo jim prepustili in pozorno čakali na njihove napake in protinapade. Vesel sem, ker je bil tokrat tudi pristop pravi. S tem smo imeli na zadnjih tekmah nekaj težav. A ko je treba, se spravimo k sebi, se zmotiviramo,« je bil trener Maribora Tomislav Horvat ponosen na izvedbo svoje ekipe, s tremi zadetki se je izkazal prvi strelec 1. SFL Matej Fideršek. »Vedeli smo, kaj nas čaka: to je bil Dobovec, ki je izredno močan z žogo in uigran. Saj to je praktično slovenska reprezentanca in dva izredno dobra hrvaška igralca. Taktično smo se dobro pripravili in vrhunsko odigrali v obrambi,« je dejal Fideršek, ki se je po lanski sezoni v Splitu vrnil v Slovenijo.
 

Brez bele zastave


»Igrali smo pod nivojem, čestitke Mariboru, tale poraz nam bo prav prišel. Če mislimo tako igrati v Litvi na ligi prvakov, nas čakajo trije porazi,« je dejal kapetan kozlov Rok Mordej. »V petek nismo bili pravi. A v športu je mogoče vse, v Litvi odloča ena tekma. Morda pa presenetimo Inter, zakaj pa ne? Tudi Slovenija je pred leti premagala Španijo, to je šport,« pa kljub prvi ničli v domači ligi optimistično sklene Alen Fetić, ki bo v Litvi zagotovo eden od pomembnih adutov trenerja Kujtima Morine. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije