EVROLIGA

VIDEO: Vesoljska trojka Dončića za zmago nad Zvezdo

Luka je včeraj odločil tekmo v zadnji sekundi.
Fotografija: FOTO: Facebook.com/realmadridbaloncesto
Odpri galerijo
FOTO: Facebook.com/realmadridbaloncesto

BEOGRAD – V 29. kroga košarkarske evrolige sta se pomerila Crvena zvezda in Real. Zmagal je slednji z 82 : 79, pri čemer je odločilno trojko za zmago Madridčanov dosegel Luka Dončić 0,9 sekunde pred koncem tekme.

Tekma v Beogradu je bila zelo zanimiva, nenazadnje je Alen Omić z zabijanjem 5,9 sekunde pred koncem izid izenačil na 79 : 79, nato pa je na sceno stopil Dončić, ki je s preigravanjem iz igre v vrgel svojega čuvaja in zadel trojko. Dončić je tekmo končal s statističnim indeksom 35, dosegel je 24 točk, devet skokov, štiri podaje in imel štiri ukradene (ter sedem izgubljenih) žoge. Dončič je tako šestič v karieri in četrtič v sezoni postal najboljši igralec kroga (dvakrat je bil tudi igralec kroga končnice). To je njegov že peti statistični indeks 35 ali več v tej sezoni. Vrhunsko tekmo je odigral tudi Omić, ki je dosegel 25 točk in 10 skokov ter imel indeks 30. S točkami in indeksom je dosegel svoja rekorda v evroligi. Pri Realu je drugi slovenski reprezentant Anthony Randolph dodal sedem točk, pet skokov in ukradeno žogo.

Žalgiris Bena Udriha je porazil vodilni moskovski CSKA s 85 : 73, pri čemer je Udrih dosegel devet točk, tri skoke in ukradeno žogo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije