LIGA PRVAKOV

VIDEO: Tottenham s »hat-trickom« Moure poskrbel za novi čudež

Nogometaši Tottenhama so drugi finalisti lige prvakov, saj so na povratni polfinalni tekmi v Amsterdamu premagali Ajax s 3 : 2.
Fotografija:  FOTO: Reuters
Odpri galerijo
 FOTO: Reuters

AMSTERDAM – Nogometaši Tottenhama so drugi finalisti lige prvakov. Angleži so na povratni polfinalni tekmi v Amsterdamu premagali Ajax s 3 : 2 (0 : 2). Prvo tekmo je v Londonu dobil Ajax z 1 : 0.

Arena Johan Cruijff, gledalcev 53.000, sodniki: Brych, Borsch in Lupp (vsi Nemčija)

Strelci: 1 : 0 de Ligt (5.), 2 : 0 Ziyech (35.), 2 : 1 Moura (55.), 2 : 2 Moura (59.), 2 : 3 Moura (90.)

Ajax: Onana, Mazraoui, de Ligt, Blind, Tagliafico, Schöne (od 60. Veltman), van de Beek (od 90. Magallan), de Jong, Ziyech, Tadić, Dolberg (od 67. Sinkgraven)

Tottenham: Lloris, Trippier (od 81. Lamela), Alderweireld, Vertonghen, Rose (od 82. Davies), Wanyama (od 46. Llorente), Sissoko, Eriksen, Alli, Moura, Son

Rumeni kartoni: Dolberg, Ziyech, Onana; Sissoko, Rose


Ljubitelji nogometa si po torkovi drami v Liverpoolu, ko so domači preobrnili zaostanek s prve tekme z 0 : 3 v končno slavje s 4 : 3, verjetno niso predstavljali, da jih nova izjemno razburljiva tekma čaka v Amsterdamu.

Nesporni junak Moura

Ajax je namreč na prvi tekmi slavil z 1 : 0, v prvem polčasu povratne pa že skupno s 3 : 0. Toda to ni bilo dovolj. Nesporni junak Londončanov je postal Lucas Moura, ki je s tremi zadetki, z zadnjim v izdihljajih tekme, poskrbel, da bo 1. junija na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu znova, po sezoni 2007/08, ko sta se merila Manchester United in Chelsea, vseangleški finale.

Za domače sta zadela Matthijs de Ligt v peti minuti in Hakim Ziyech v 35., za goste pa že omenjeni Moura v 55., 59. in 90. minuti.

Angleški finale

Angleži se bodo v finalu, ki bo 1. junija na madridskem stadionu Wanda Metropolitano, merili z Liverpoolom, ki je v torek po izjemnem preobratu s skupnim izidom 4 : 3 izločil Barcelono.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije