LIGA PRVAKOV

FOTO: Čudež na Anfieldu, Liverpoolu uspelo nemogoče

Na povratni tekmi polfinala lige prvakov je s 4 : 0 premagal Barcelono.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

LIVERPOOL – Nogometaši Liverpoola so prvi finalisti lige prvakov, saj so na povratni polfinalni tekmi doma premagali Barcelono s 4 : 0. Katalonci so prvo tekmo dobili s 3 : 0. 

Stadion Anfield, gledalcev 54.000, sodniki: Cakir, Duran in Ongun (vsi Turčija).

Strelci: 1 : 0 Origi (7.), 2 : 0 Wijnaldum (54.), 3 : 0 Wijnaldum (56.), 4 : 0 Origi (79.). 

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson (od 46. Wijnaldum), Milner, Fabinho, Henderson, Shaqiri (od 90. Sturridge), Origi (od 85. Gomez), Mane

Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, Rakitić (od 81. Malcom), Vidal (od 75. Arthur), Messi, Suarez, Coutinho (od 60. Sedemo)

Rumeni kartoni: Fabinho, Matip; Busquets, Rakitić, Semedo.

 

Brez Salaha in Firmina

Tekma na Anfieldu se bo z zlatimi črkami zapisala v bogato Liverpoolovo zgodovino. Le malo je bilo takšnih, ki so verjeli v napredovanje po visokem zaostanku s prve tekme, ob tem pa je pogrešal še Mohameda Salaha in Roberta Firmina, nogometaša, ki sta dosegla skoraj 40 odstotkov zadetkov Liverpoola v tej sezoni. Toda to se navdahnjenim izbrancem Jürgena Kloppa ni poznalo, Divock Origi in Georginio Wijnaldum sta vsak s po dvema zadetkoma Liverpoolu priigrala drugi zaporedni finale lige prvakov. S tem je Liverpool spomnil na finale leta 2005 v Carigradu, ko je nadoknadil zaostanek treh golov zaostanka proti Milanu in prišel do svoje zadnje tovrstne krone.

Origi za končni izid

V 79. minuti je prišlo do eksplozije veselja za Liverpool. Gostitelji so prišli do udarca iz kota z desne strani, ga na hitro izvedli prek Trenta Alexander-Arnolda, ko so gosti še postavljali obrambo, to pa je presenetil Origi za 4 : 0.


Ajax ali Tottenham?

Angleži bodo tekmeca za finale, ki bo 1. junija na madridskem stadionu Wanda Metropolitano, dobili v sredo zvečer, Ajax bo doma proti Tottenhamu branil prednost 1 : 0.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije