SMUČARSKI KROS

VIDEO: Grozljivi trenutek v finalu Flisarjeve discipline

Tretji je za zmagovalcem zaostal kar 25 sekund.
Fotografija: Tekma je postregla s kar precej padci, tri smučarje so morali zaradi trdih pristankov, potem ko jih je na skokih katapultiralo visoko v zrak, v dolino prepeljati z akiji in motornimi sanmi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tekma je postregla s kar precej padci, tri smučarje so morali zaradi trdih pristankov, potem ko jih je na skokih katapultiralo visoko v zrak, v dolino prepeljati z akiji in motornimi sanmi. FOTO: Reuters

PJONGČANG – Poročali smo, da je kanadski smučar prostega sloga Brady Leman novi olimpijski prvak v smučarskem krosu. Na tekmi v olimpijskem parku Phoenix je srebro osvojil Švicar Marc Bischofberger, bron pa ruski olimpijski športnik Sergej Ridzik, ki je pridelal kar 25 sekund zaostanka.

Znova atraktivno tekmo smučarskih krosistov je dobil 31-letni Kanadčan Leman. Ta je sicer slabše startal, a nato izkoristil padec Ridzika in rojaka Kevina Druryja, prišel v ospredje in vodstva ni več izpustil iz rok. Za Lemana je to prvo odličje z največjih tekmovanj, čeprav je 2010 in 2016 že blestel na igrah X-games.

Težave tekmovalcev

Tekma je postregla s kar precej padci, tri smučarje so morali zaradi trdih pristankov, potem ko jih je na skokih katapultiralo visoko v zrak, v dolino prepeljati z akiji in motornimi sanmi. Pomemben je bil start, saj so tekmovalci po skoku iz startne hišice pridobili pomembno hitrost, ki so jo morali nato že čez prve grbine zadržati in si pri tem pomagati še ob odrivanju s palicami.

Slovenski smučar Filip Flisar je zasedel sedmo mesto. Čeprav je po osmem mestu v Vancouvru 2010 in šestem v Sočiju 2014 odkrito napadal medaljo, se Mariborčanu ni izšlo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije