NBA

VIDEO: Dončić kraljeval, nato pa mrknil

Košarkarji Dallasa so na gostovanju v Atlanti izgubili s 104 : 111. Luka Dončić je prispeval 21 točk.
Fotografija: Luka Dončić (ob njem Omari Spellman) je kraljeval v prvi četrtini. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Luka Dončić (ob njem Omari Spellman) je kraljeval v prvi četrtini. FOTO: Reuters

ATLANTA – Na parketu v ligi NBA je sinoči znova blestel slovenski košarkar Luka Dončić. Ob gostovanju Dallasa v Atlanti je jemal dih zlasti v prvi četrtini, ko je kraljeval pod obročem in navduševal z izjemnimi potezami. Po 12 minutah je Dallas vodil z 42 : 22, Ljubljančan pa je prispeval 12 točk. Čeprav so vmes vodili že za 26 točk, so se na koncu zmage veselili igralci Atlante.

Dončić je v 34 minutah na parketu dosegel 21 točk, kar je njegov drugi najboljši dosežek v najmočnejši ligi na svetu. Slovenski zvezdnik je nato v zadnjih dveh četrtinah zadel le tri poskuse iz igre od desetih. Točkovnemu zbiru je dodal še devet skokov ter dve podaji.


V središču pozornosti sta bila sicer sinoči dva novinca, ob Dončiću še Trae Young. Spomnimo, Dončića je kot tretjega na naboru prva izbrala Atlanta, Dallas pa Younga kot petega, toda ker si je moštvo iz Teksasa zelo želelo slovenskega košarkarja, so se dogovorili za posel in Atlanti odstopili še možnost izbire v prvem krogu na naslednjem naboru. Young je uvodne tri četrtine slabše igral, v odločilni pa stopil na veliko sceno, ekipa pa mu je sledila do zmage. V zadnjem delu tekme je prav Young, ki je večer prej proti Clevelandu zbral 35 točk in 11 podaj, dosegel 12 točk od skupno 17.

Zmaga Dragića

Zmage se je sinoči veselil Goran Dragić, v domači dvorani je Miami Heat s 110 : 87 odpravil ekipo New York Knicks. Hassan Whiteside je dosegel 22 točk in 24 skokov, Josh Richardson je zmagi dodal 21 točk, Rodney Gruder 19 (iz le osmih poskusov), Slovenec v dresu vročice Dragić, ki je odigral 29 minut, pa je dodal 13 točk, pet skokov in tri podaje. Vročica si je pot do zmage tlakovala z odlično tretjo četrtino, ki jo je dobila s kar 45 : 20.


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije