BORILNI ŠPORTI

Urke že po 94 sekundah ustavil prvaka iz ZDA

Uroš Jurišič v šampionskem slogu do lovorike ameriškega združenja Titan FC. Jose Caceres obžaloval odločitev, da si je za prvega izzivalca izbral Ljubljančana.
Fotografija: Uroš Jurišič s šampionskim pasom ameriškega združenja Titan FC FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Uroš Jurišič s šampionskim pasom ameriškega združenja Titan FC FOTO: osebni arhiv

LJUBLJANA – Uroš Jurišič, največji slovenski mojster mešanih borilnih športov (MMA), je za obračun z Američanom Josejem Caceresom, prvakom velterske kategorije (do 77 kg) po različici Titan FC, pripravil več scenarijev, učinkovit pa je bil že prvi. Potem ko je 25-letni Ljubljančan začel nekoliko previdneje in s štirimi nožnimi udarci zgrešil za glavo višjega tekmeca, je po dobri minuti dvoboja v Fort Lauderdalu z močnim levim krošejem za hip stresel princa iz Kendalla, v naslednjem trenutku pa je bil že tik ob njem, ga spravil na tla, prijel za vrat in ga s tako imenovano giljotino prisilil k vdaji. Po vsega minuti in 34 sekundah!
 

Navdušil tudi Američane

Ko je Uroš spoznal, da je obračuna konec, je od silnega navdušenja stekel po kletki, nato s slovensko zastavo skočil na vrh ograje in kričal v televizijsko kamero. Eksplozija veselja je bila razumljiva; v tistih trenutkih je namreč slavil najodmevnejšo zmago na športni poti, ki mu je prinesla šampionski pas priznanega ameriškega združenja Titan FC, iz katerega se čedalje več borcev izstreli v najmočnejšo svetovno organizacijo UFC. Nanjo meri tudi Jurišič, ki je s prepričljivo zmago nad Caceresom, že osmo zaporedno med profesionalci in sedmo s prekinitvijo, navdušil tudi Američane. "Občutki, ki me zdaj prevevajo, so fenomenalni. Izteklo se je res super in (še) hitreje, kot sem pričakoval, saj sem bil pripravljen za 25 minut trde borbe," nam je Urke, kakor ga kličejo prijatelji, sporočil s Floride. Ker je šest let starejši Američan branil šampionski pas, je bilo namreč za dvoboj predvidenih pet rund. "Prav zato sem imel ves čas pred očmi, da mi ni treba hiteti. A ko se mi je nato pokazala priložnost, sem jo seveda hladnokrvno izkoristil," ni skrival navdušenja prvi slovenski borec, ki se je ovenčal z lovoriko v ZDA. Caceres, ki je doživel osmi poraz (v statistiki ima tudi 14 zmag), je bil vidno potrt in je zagotovo obžaloval odločitev, da si je za prvega izzivalca izbral prav našega šampiona.
 

Komaj čaka naslednjo borbo

Novopečeni prvak po različici Titan FC, sicer član vrhunskega kluba American Top Team (ATT), se je po največjem podvigu doslej zahvalil vsem, ki mu srčno stojijo ob strani in so mu pomagali, da je prišel že tako daleč. Vendar pa se slovenski as mešanih borilnih športov še zdaleč ne namerava ustaviti. "Po tem uspehu sem zelo motiviran, da bi šel najraje že danes spet v telovadnico," je razkril 177 centimetrov visoki Ljubljančan in po krajšem premisleku nadaljeval: "Ne, takšne napake sem v preteklosti že naredil in zaradi njih staknil neprijetne poškodbe. Zato si bom zdaj raje privoščil kakšen teden oddiha, si dobro odpočil od napornih priprav, nato pa bom spet zavihal rokave in začel znova trenirati na vso moč." Kot je še večkrat ponovil, že komaj čaka naslednjo borbo, vendar pa v tem trenutku še ne ve, kdaj bo spet stopil v kletko. Po vsej verjetnosti bo še letos branil svoj šampionski pas, ki ga bo – kot je napovedal že pred obračunom s Caceresom – kmalu prinesel na ogled v Slovenijo. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije