ROKOMET

Tako hudega poloma za Celje še ni bilo

Ostal le še spomin na nekdanje lepe derbije z Barcelono. Zagodli so mu jo tudi navijači slovenskih prvakov in žalili gostitelje.
Fotografija: Celjski trener Tomaž Ocvirk ni iskal izgovorov za polom v Barceloni. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Celjski trener Tomaž Ocvirk ni iskal izgovorov za polom v Barceloni. FOTO: Jure Eržen

BARCELONA – Slovenski rokometni prvaki so v sobotnem večeru na tekmi proti Barceloni doživeli najhujši poraz doslej v ligi prvakov. Domače moštvo je bilo boljše za kar 24 golov (45:21; 21:13; Cindrić 8, Fabregas, Tomas po 5, Dolenec 3; Silva 5, Makuc 4, Leban 3, Marguč, Šarac po 2, Cvetko, Razgor, Kodrin, Horžen, Novak po 1), Celjani pa se morajo zdaj hitro zbrati, saj jih že to nedeljo čaka zelo pomembna tekma z Aalborgom.

Časi, ko je celjsko moštvo celo zmagalo v kultni rokometni Blaugrani, so že krepko oddaljeni. Tekme z Barcelono so bile za osrednjo institucijo slovenskega rokometa že podobne nepozabnim klasikam z Zagrebčani, a v katalonski metropoli očitno ohranjajo visoko kakovostno raven, Celju Pivovarni Laško pa ob krepko zmanjšanem proračunu v zadnjih letih ne ostane drugega kot ohranjati prepoznavnost panoge v mestu, skrbeti za svojo priznano šolo, spremljati mlade igralce iz drugih slovenskih klubov in upati na preživetje v prestižni ligi prvakov med primerljivimi moštvi. Pred enim tednom so Celjani celo presenetili z izjemnim odporom favoriziranemu Flensburgu, ni veliko manjkalo do senzacije. Zato zdaj tudi sami niso pričakovali tako visokega poraza, toda bil je eden tistih večerov, ko se sleherna želja v hipu sesuje.

Nešportni celjski navijači

Igrivi mladi celjski levi, med njimi še posebno Domen Makuc, so se namreč nenehno prepletali med spoštovanjem tekmeca in željo po odprtem boju s krepko kakovostnejšimi tekmeci. Hitro pa je postalo jasno, da tako ne bo šlo, in po še znosnem zaostanku osmih golov v polčasu je pozneje rumeno-modri vlak drvel le še po napačnem tiru. Da je bila nesreča še hujša, so svoj delež primaknili še po navadi zelo športni privrženci slovenskih prvakov: z žalitvami so razbesneli domačo ekipo, ta je do vrha napolnila mrežo gostov, pred katero vratar Miljan Vujović z devetimi obrambami ni mogel preprečiti poloma.
Sicer so v drugi polčas Celjani vstopili zelo solidno, dvakrat zadeli in znižali na –6, a domačega moštva to ni zmedlo, v hipu se je odločilo za višjo prestavo in nato iz minute v minuto neusmiljeno polnilo mrežo gostov. Na koncu je tako povzročilo najvišji poraz slovenskih prvakov v Evropi doslej; njihov dosedanji rekordni spodrsljaj je bil iz februarja 2011 na severu Nemčije v Kielu (27:43).

Trener celjskih rokometašev Tomaž Ocvirk ni iskal izgovorov, realno se je ozrl k črnemu sobotnemu večeru v Barceloni in za uradno klubsko spletno stran poudaril: »Očitno smo imeli preveč igralcev, ki so prvič igrali proti Barceloni in bili zato preveč pod vtisom dvorane in te inštitucije. Preprosto se nismo sprostili, že vse od začetka nismo izpolnjevali dogovorov iz slačilnice. Morali bi biti bolj agresivni v igri ena na ena, delali smo preveč tehničnih napak, posledično se je razlika višala iz minute v minuto. Drugi polčas smo dobro odprli, nato pa je bil zanesljiv še domači vratar še Perez de Vargas, rešitev ni bilo več. Tekmo moramo zdaj pozabiti oziroma iz nje potegniti smernice za naprej. Pred nami so pomembne preizkušnje, na katerih bomo iskali točke. Vsaka lekcija je za nekaj dobra in verjamem, da bo tudi ta.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije