EKIPNA TEKMA

Slovenski smučarji zapravili zadnjo priložnost

Edino slovensko točko je dosegla Tina Robnik.
Fotografija: Tina Robnik je Sloveniji edina prinesla točko. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Tina Robnik je Sloveniji edina prinesla točko. FOTO: Reuters

PJONGČANG – Švica je zmagovalka premierne olimpijske ekipne tekme v alpskem smučanju. V velikem finalu so premagali Avstrijce, ki so osvojili srebro, Norvežani pa bron, saj so bili hitrejši od Francozov. Slovenski alpski smučarji so na paralelni tekmi, zadnjem dejanju olimpijskega sporeda v alpskem smučanju v Pjongčangu, izpadli že v prvem krogu, osmini finala.

V osmini finala se je v bojih na izpadanje pomerilo 16 ekip. Švedi, z dvema slalomskima olimpijskima prvakoma Frido Hansdotter in Andreem Myhrerjem, so Slovence izločili s 3 : 1. Edino slovensko točko je dosegla Tina Robnik. Robnikova je bila prva Slovenka na startu kratke paralelne preizkušnje v južnokorejskem smučarskem središču Jongpjong. Njena tekmica Anna Swenn Larsson je odstopila, Robnikova pa je Sloveniji zagotovila kratko vodstvo.

Že naslednji dvoboj je prinesel izenačenje za Švede, ko se je ponovila situacija iz prvega dvoboja, le s to razliko, da je naredil napako in odstopil Slovenec Žan Kranjec, njegov tekmec olimpijski prvak Andre Myhrer pa je poravnal izid na 1 : 1. V naslednjih dveh dvobojih sta bila boljša švedska tekmovalca, čeprav sta bila Slovenca zelo blizu. Ana Bucik je proti slalomski šampionki Fridi Hansdotter zaostala 11 stotink sekunde, medtem ko je bil Štefan Hadalin od Mattiasa Hargina počasnejši za sedem stotink sekunde.

Slovenski alpski smučarji se bodo v domovino vrnili brez olimpijskega odličja. Za najboljši slovenski smučarski dosežek je na moški veleslalomski preizkušnji poskrbel Žan Kranjec s četrtim mestom.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije