SMUČARSKI SKOKI

Slovenski orli razočarali na prvi tekmi sezone

V ekipni preizkušnji v Wisli so osvojili šele sedmo mesto.
Fotografija: Anže Lanišek z druščino se na prvi tekmi ni izkazal. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Anže Lanišek z druščino se na prvi tekmi ni izkazal. FOTO: Matej Družnik

WISLA – Jubilejna 40. sezona sezona tekem svetovnega pokala v smučarskih skokih se ni začela po slovenskih željah. Na ekipni tekmi so varovanci trenerja Gorazda Bertonclja namreč osvojili skromno sedmo mesto in še to ob diskvalifikaciji Norvežanov.

Anže Lanišek, Bor Pavlovčič, Tomaž Naglič in Timi Zajc so bili po prvi seriji na šestem mestu, v spremenljivih razmerah pa nato v finalu niso mogli ujeti Švicarjev in za nameček zaostali še za Rusi, prehiteli pa so le Čehe.

»Morda danes nismo bili pravi. Žal se ni izšlo, da bi posegli po kakšni višji uvrstitvi, a treba je pozitivno gledati naprej. Vemo, da znamo skakati, in zdaj je to treba pokazati s čim bolj sproščenimi skoki na tekmi,« je po tekmi razočaran povedal Lanišek.

Za veliko veselje domače množice so z zmago poskrbeli Poljaki, drugi so bili Nemci, tretji pa Avstrijci. Domači aduti so pred zadnjo skupino skakalcev izgubili vodstvo v dvoboju z Nemci, a so v zadnjem nastopu po zaslugi odlične predstave Stocha na veliko veselje domačih navijačev slavili zmago na prvi tekmi poolimpijske sezone, na kateri je nastopilo enajst reprezentanc. To je za Poljsko skupno četrta ekipna zmaga.

Brez uvrstitve med najboljšo osmerico so ostali prvi favoriti, olimpijski prvaki Norvežani, potem ko je žirija tekmovanja 28-letnega Roberta Johanssona diskvalificirala zaradi neustreznega dresa.

Jutri bo v Wisli posamična tekma, začela se bo ob 15. uri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije