ODLIČNI

Slovenci domači spektakel začeli z zmago

Urnaut je izkoristil drugo zaključno žogo za 3 : 1.
Fotografija: Selektor Slobodan Kovač in igralci med pogovorom. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Selektor Slobodan Kovač in igralci med pogovorom. FOTO: Jure Eržen, Delo

LJUBLJANA – Slovenski odbojkarji so se domačemu občinstvu na uvodni tekmi mednarodnega turnirja Ljubljana Volleyball Challenge na zadnjem preizkusu pred svetovnim prvenstvom predstavili z zmago. S 3 : 1 (25, –21, 22, 20) so odpravili izbrano vrsto Kanade, sicer šesto reprezentanco sveta.


Selektor Slobodan Kovač je uresničil napovedi in tekme s Kanado ni začel s celotno udarno postavo, temveč je v igro poslal podajalca Gregorja Ropreta, korektorja Tončka Šterna, sprejemalca Tineta Urnauta in Alena Šketa, srednja blokerja Jana Kozamernika in Saša Štalekarja ter prostega igralca Janija Kovačiča.

Prvi niz je bil zelo izenačen, Kanadčani so sicer povedli že z 24 : 22, toda Gasparini in Urnaut sta poskrbela za izenačenje, Gasparini je prispeval še asa za 25 : 24, po točki Urnauta pa je Štalekar blokiral za 27 : 25. V drugem nizu so naši povedli že s 15 : 10, toda po blokih Lucasa Van Berkla in Gordona Perrina se je prednost stopila, tekmec je povedel s 16 : 15 in niz končal z zmago 25 : 21. V tretjem nizu je ritem narekovalo naše moštvo, zaključno žogo pri 24 : 21 pa je izkoristil Štern.

V četrtem nizu so Kanadčani vodili že s 13 : 9, nato pa je Ropret s tremi zaporednimi asi Slovenijo približal. Kovačič, Štern, Urnaut in Kozamernik z blokom pa so poskrbeli za vodstvo 19 : 15. Urnaut je nato v zaključku izkoristil drugo žogo za zmago s 25 : 20.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije