SPREMEMBE NA VRHU

Še en uspeh Rogliča v Londonu

Zasavčan, edini slovenski predstavnik na dirki, je s tretjim mestom dobil potrditev, da se mu forma po zdravstvenih težavah spet izboljšuje.
Fotografija: Primož Roglič. FOTO: Tob
Odpri galerijo
Primož Roglič. FOTO: Tob

LONDON – Na dirki po Veliki Britaniji je Primož Roglič zasedel tretje mesto, potem ko zadnja, le 77 kilometrov dolga ravninska etapa s startom in ciljem v Londonu ni postregla s pretresljivimi dogodki in spremembami na vrhu.

V sprintu jo je dobil Avstralec Caleb Ewan (Mitchelton-Scott), ki je dosegel 29. zmago v karieri, šele tretjo letošnjo in prvo po februarju, pred Kolumbijcem Fernandom Gavirio in Nemcem Andrejem Greiplom, vsi najboljši pa so v cilj prišli v glavnini, Roglič kot 18. Skupni zmagovalec dirke je tako postal Francoz Julian Alaphilippe, ki je imel 17 sekund prednosti pred Nizozemcem Woutom Poelsom, Rogličev zaostanek je znašal 33 sekund.

Zasavčan, edini slovenski predstavnik na dirki, je s tretjim mestom dobil potrditev, da se mu forma po zdravstvenih težavah spet izboljšuje in je na dobri poti, da bo na koncu meseca, ko bo na sporedu svetovno prvenstvo, dobro pripravljen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije