KOLESARSTVO

Roglič in Vingegaard Evenepoelu na dirki po Španiji odvzela 32 sekund

V petek bo na sporedu prva povsem ravninska etapa na letošnji Vuelti. Začela se bo nekaj minut pred 13. uro v Utielu, končala pa po 201 km v Olivi okoli 17.30.
Fotografija: Primož Roglič je etapo končal na 18. mestu z zaostankom 2:52. FOTO: Jennifer Lorenzini Reuters
Odpri galerijo
Primož Roglič je etapo končal na 18. mestu z zaostankom 2:52. FOTO: Jennifer Lorenzini Reuters

Američan Sepp Kuss (Jumbo-Visma) je zmagovalec šeste etape kolesarske dirke po Španiji od La Vall d'Uixe do observatorija Javalambre (183,1 km). Rdečo majico vodilnega je oblekel Francoz Lenny Martinez, medtem ko sta slovenski as Primož Roglič in Danec Jonas Vingegaard strla Belgijca Remca Evenepoela in mu vzela 32 sekund.

Potem ko je Evenepoel (Soudal-Quick Step), sicer lanski zmagovalec, do današnje etape nadzoroval tekmece in jim odščipnil tudi nekaj bonifikacijskih sekund, je danes prostovoljno predal rdečo majico, a proti ostalim kandidatom za skupno zmago izgubil precej časa.

Po Rogličevem (Jumbo-Visma) napadu ni mogel slediti ritmu, ki sta ga v zaključku narekovala prav slovenski in danski as. Vseeno pa je 23-letni Belgijec v zadnjih kilometrih omejil škodo in ciljno črto prečkal z 32 sekundami zaostanka za dvojcem Jumbo-Visme.

Dvojec Roglič-Vingegaard je v cilju proslavil tudi zmago Kussa, sicer najbolj zvestega pomočnika obeh v nizozemski zasedbi. Zanj je bila to sedma zmaga v karieri. Drugi je z zaostankom 26 sekund ciljno črto prečkal Martinez (Groupama-FDJ), ki je s tem prevzel majico vodilnega. Tretji je bil v etapi še en Francoz Romain Bardet (DSM-firmenich), zaostal je 31 sekund.

Roglič je etapo končal na 18. mestu z zaostankom 2:52. Istočasno je ciljno črto prečkal tudi Vingegaard, Evenepoel pa je bil 24. (+3:24).

V petek bo na sporedu prva povsem ravninska etapa na letošnji Vuelti. Začela se bo nekaj minut pred 13. uro v Utielu, končala pa po 201 km v Olivi okoli 17.30.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije