NOGOMET

Olimpija vse bolj smešna

Bravo se je v 9. krogu poigraval z najslabšo obrambo v SNL. Vodilni Celjani strli Radomljane, Mura tretjič zmagala v gosteh.
Fotografija: Matej Poplatnik (v rumenem dresu) je proti Olimpiji zabil svoj četrti gol v letošnji sezoni. FOTO: Leon Vidic
Odpri galerijo
Matej Poplatnik (v rumenem dresu) je proti Olimpiji zabil svoj četrti gol v letošnji sezoni. FOTO: Leon Vidic

Nova Bravova zaušnica za zmago s 4:2 v mestnem derbiju 9. kroga 1. SNL je postavila pod vprašaj verodostojnost Olimpijinega strokovnega štaba. Trener Joao Henriques je za tretji poraz v devetih prvoligaških tekmah in drugega z 2:4 (prvega je zadalo Celje) okrivil tudi Nogometno zvezo Slovenije, zaradi nenavadnega termina tekme ob 13. uri. A puščice uperil tudi v igralce, ki so Šiškarjem omogočili nov šov. Prvaki za vodilnimi Celjani, ki so komaj strli Radomljane zdaj zaostajajo za pet točk.

Le v zmagah so zeleno-beli boljši (7:6), v razliki v golih je kar 26:18 za rumene. Pri Olimpiji se lahko tolažijo, lansko leto so v tem obdobju »na ajzenponu« prejeli kar ducat golov (1:6). »Ne le zmaga, veseli me, da smo zabili štiri gole, ker je to naš trend, ki ga želimo uveljaviti,« se je veselil zelo uspešni trener Brava Aleš Arnol, ki z razvojnimi igralci (Martin Pečar, Rok Maher ...), odvečnimi ali podcenjenimi (Matej Poplatnik, Matija Kavčič, Lan Štravs ...) že močno načenja red in hierarhijo v 1. SNL.

Podarili zmago

»Čestitke Bravu za zmago. Ni jim bilo treba storiti ničesar. Podarili smo zmago,« je bil jasen Henriques in se ni veliko zmotil. Z manjšo, a pomembno pripombo, tudi darila je treba spremeniti v gole. In gostitelji so jih mojstrsko. Pečar, dva, Poplatnik in Maher, so zabili evrogole! Poplatnikov sodi v kategorijo »napake vratarjev« (Matevž Vidovšek je v tej sezoni prejel z naskokom največ golov), a prav strelci, kakršnih Olimpije ne premore, so vedno tam, kjer morajo biti.

Olimpija je v krizi vodenja in selekciji, pod katero sta podpisana trener Henriques in športni direktor Goran Boromisa. Zaostanek za Celjani res ni neulovljiv, toda ob takšnem nadaljevanju in s toliko diletantizma pri izbiri udarnih enajstih igralcev oziroma pomanjkanjem občutka, bo Albert Riera s Celjani (ali Zoran Zeljković s Koprčani) pometel z Ljubljančani. Slednje čaka peklenski niz tekem – v desetih dnevih, od četrtka do nedelje, bodo igrali doma s Koprom, v gosteh proti Rogaški, v konferenčni ligi doma proti Slovanu in še doma proti Radomljam. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije