NA STARTU JE BILO 65 TEKMOVALCEV

Odermatt vodi, Kranjec na šestem mestu zaostaja 87 stotink

Glavni favorit za zmago, Švicar Odermatt, je dobil vseh pet veleslalomov v sezoni pred tekmo v Bolgariji.
Fotografija: Žan Kranjec v akciji. FOTO: Stoyan Nenov, Reuters
Odpri galerijo
Žan Kranjec v akciji. FOTO: Stoyan Nenov, Reuters

Švicar Marco Odermatt vodi po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučarjev v Banskem. Edini slovenski tekmovalec Žan Kranjec je ob prihodu v cilj zaostal 87 stotink sekunde za četrti čas.

Slovenski as ni zadržal uvrstitve, izgubil je dve mesti za šesto izhodišče. Druga vožnja z enim slovenskim finalistom se bo začela ob 12.30.

Glavni favorit za zmago, Švicar Odermatt, je dobil vseh pet veleslalomov v sezoni pred tekmo v Bolgariji.

Nastopil je kot tretji in na poledeneli progi naredil veliko razliko v primerjavi z do takrat vodilnim Avstrijcem Manuelom Fellerjem, vodstvo je prevzel s prednostjo 47 stotink sekunde. Hrvata Filipa Zubčića je prehitel za 74 stotink sekunde.

Na vseh petih veleslalomih je točke osvojil Kranjec, ki se je trikrat zavihtel na oder za zmagovalce. Tretji je bil na obeh tekmah v Alta Badii, tretje mesto je osvojil tudi na nočni tekmi pod reflektorji v Schladmingu.

Slovenski as

Slovenski as je zaokrožil elitno sedmerico. Na postavitvi slovenskega trenerja Klemna Berganta (+0,30; +0,64; +0,50) se je dobro znašel, na nobenem od odsekov sicer ni bil hitrejši od vodilnega Švicarja. Njegov zaostanek je znašal 87 stotink sekunde, kar ga je ob prihodu v cilj postavilo na četrto mesto.

Vodstvo Odermatta je skorajda ogrozil deseti na startu, Norvežan Aleksander Steen Olsen, ki je bil v prvem in tretjem odseku celo hitrejši od Švicarja, prednost pa je zapravil v ciljni strmini in z zaostankom 35 stotink prišel na drugo mesto. Nato je za dve stotinki Kranjca prehitel 12. na startu, Avstrijec Stefan Brennsteiner in ga potisnil na šesto mesto.

Na startu je bilo 65 tekmovalcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije