ŠE SVETOVNA PODPRVAKINJA

Nova medalja za Meto Hrovat na mladinskem SP

Postala je mladinska svetovna podprvakinja v alpski kombinaciji.
Fotografija: Meta Hrovat. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Meta Hrovat. FOTO: Tomi Lombar/Delo

DAVOS –  Meta Hrovat je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Davosu osvojenemu naslovu prvakinje v slalomu danes dodala še srebrno kolajno v alpski kombinaciji. Od 19-letne Gorenjke je bila hitrejša le vrstnica Švicarka Aline Danioth (za 56 stotink). To je že tretje odličje Hrovatove na mladinskih svetovnih prvenstvih v alpskem smučanju ter drugo v Davosu, saj je minulo sredo mladinsko konkurenco premagala v slalomu.


Meta, 19-letnica iz Podkorena, je na lanskem mladinskem svetovnem prvenstvu v Aareju prav tako osvojila srebrno kolajno v alpski kombinaciji, pred dvema letoma na zimskih olimpijskih igrah mladih v Lillehammerju pa je bila bronasta v slalomu. Tretje mesto je pripadlo Avstrijki Franziski Gritsch, ki je za zmagovalko zaostala 1,16 sekunde.

Hrovatova se bo po načrtih po tekmi odpravila v Južno Korejo, na svoje prve članske olimpijske igre, kjer se bo pridružila preostalim članicam slovenske ženske smučarske odprave. V letošnji sezoni je na veleslalomu v Lenzerheidu 27. januarja prvič stopila na oder za zmagovalke.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije