SMUČARSKI SKOKI

Niti bolezen ga ne ustavi

Stefan Kraft ujel svojega vzornika Janneja Ahonena. Že danes tekma smučarskih skakalcev v Szczyrku.
Fotografija: Stefan Kraft prepričljivo vodi v skupni razvrstitvi. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters
Odpri galerijo
Stefan Kraft prepričljivo vodi v skupni razvrstitvi. FOTO: Kai Pfaffenbach, Reuters

Rjoju Kobajaši se je minulo nedeljo v Visli veselil prve zmage v sezoni in skupno 31. v svetovnem pokalu, toda ob japonskem skakalnem zvezdniku se je v soju žarometov znašel tudi Stefan Kraft. Avstrijski šampion je z 2. mestom dosegel že 108. uvrstitev na oder za najboljše in se na vrhu večne lestvice izenačil z legendarnim Fincem Jannejem Ahonenom.

Kraftov podvig na uvodni postaji poljske turneje ima toliko večjo vrednost, če vemo, da ni tekmoval zdrav. »Vse od torka sem se počutil slabo, ves teden sem bil bolan. Za tekmo sem le zbral toliko energije, da sem lahko nastopil,« je zaupal 30-letni as iz Schwarzacha v Pongauu.

Želi si še nekaj stopničk

Da je po številu uvrstitev na zmagovalni oder ujel svojega vzornika Ahonena, mu pomeni ogromno. »Da sem kljub slabemu počutju dosegel nove stopničke, je težko verjetno, neverjeten je tudi podatek, da sem se izenačil s skakalnim bogom Ahonenom,« je ponosen nase Kraft, ki je sicer za 108 uvrstitev med najboljšo trojico potreboval manj tekem kot sloviti Finec (282:412).

Toda avstrijski zvezdnik, ki prepričljivo vodi v skupni razvrstitvi za svetovni pokal (pred drugouvrščenim Nemcem Andreasom Wellingerjem ima že 232 točk naskoka), se pri tem še ne namerava ustaviti. »Upam, da bom dosegel še nekaj stopničk. Noro bi bilo, če bi bil sam na vrhu te lestvice – pred enim od najboljših skakalcev v zgodovini,« si je pred današnjo tekmo na srednji napravi v Szczyrku (17.30) še zaželel svetovni rekorder iz Vikersunda 2017 (253,5 m). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije