ODLIČNE SKAKALKE

Nika Prevc brez konkurence, Nika Križnar tretja

18-letnica je še četrtič v tej sezoni skočila na najvišjo stopničko.
Fotografija: Nika Prevc FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Nika Prevc FOTO: Jože Suhadolnik

Slovenske smučarke v Beljaku nadaljujejo vrhunske nastope. Slovenska skakalka Nika Prevc je v Beljaku znova skočila na najvišjo stopničko. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Nika Križnar. Med njiju se je vrnila le Avstrijka Eva Pinkelnig

Nika Prevc si je tako priskakala že četrto zmago na zadnjih petih tekmah svetovnega pokala. Rumeno majico vodilne bo nesla tudi na Japonsko.

18-letna Slovenka je v prvi seriji kljub najslabšim vetrovnim razmeram s 94,5 metra priborila 12 točk naskoka pred najbližjo zasledovalko Evo Pinkelnig. Z najdaljšim skokom finala (95,0 m) je prvo mesto le še potrdila.

Prva serija

»Trenutno se mi zdi zmagovati precej preprosto. Enostavno uživam v skokih. Težko bi se bilo počutiti bolje. Zelo sem zadovoljna s tekmama v Beljaku, zdaj moram strniti čustva in upam, da bom lahko nadaljevala v tem slogu,« je takoj po zmagi za Mednarodno smučarsko zvezo (Fis) dejala Prevčeva.

V finalu sta od Slovenk nastopili le še Ema Klinec (213 točk), ki je bila 21., in Katra Komar (210,6), ki je v finalu napredovala na 23. mesto. Brez finala je s 36. mestom ostala Ajda Košnjek, brez tekme pa že v dopoldanskih kvalifikacijah Tina Erzar.

Zdaj se karavana svetovnega pokala seli na Japonsko, kjer bodo tekme v Sapporu in Zau.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije