SMUČARSKI SKOKI

Nika Križnar zanesljivo zmagala v Avstriji

Na današnji tekmi je zaradi diskvalifikacije sicer manjkala olimpijska prvakinja in sobotna zmagovalka Urša Bogataj.
Fotografija: Nika Križnar. FOTO: Matej Družnik
Odpri galerijo
Nika Križnar. FOTO: Matej Družnik

Smučarska skakalka Nika Križnar (235,3 točke) je s prednostjo več kot 20 točk zanesljivo slavila zmago na svetovnem pokalu v Hinzenbachu. To je za Križnarjevo peta posamična zmaga v pokalu, obenem pa je danes osvojila tudi alpsko krono – za seštevek decembrskih tekem v Ramsauu in Hinzenbachu.

»Ne vem, ali sem trenutno vesela ali žalostna, saj je moja prijateljica Urša (Bogataj) bolj zaslužila tole skupno krono kot jaz, a so jo diskvalificirali v kvalifikacijah. Moji skoki so bili dobri, grem korak za korakom,« je za prireditelje dejala Križnarjeva. Na današnji tekmi je namreč manjkala olimpijska prvakinja in sobotna zmagovalka, ki je v kvalifikacijah skočila najdlje med vsemi, prek 90 metrov, vendar so jo nato diskvalificirali zaradi starta ob rdeči luči.

Drugo mesto je danes zasedla vodilna v svetovnem pokalu, domačinka Marita Kramer (215,1 točke), ki je na zmagovalni oder skočila z desetega mesta po prvi seriji, tretja je bila Francozinja Josphine Pagnier (212,9).

V finalu sta danes nastopili še dve Slovenki: Špela Rogelj (202,2) je zasedla šesto mesto, Maja Vtič (180,2) pa 17. Katra Komar je z 31. mestom ostala brez točk.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije