ODPRTO PRVENSTVO FRANCIJE

Navdušenje v Srbiji: Đokoviću uspelo nekaj, kar ni še nikomur

Glede na formo se zdi, da bi Srb lahko v letošnji sezoni osvojil vse štiri turnirje za grand slam.
Fotografija: Neizmerno veselje po osvojitvi novega turnirja za grand slam. FOTO: Kai Pfaffenbach Reuters
Odpri galerijo
Neizmerno veselje po osvojitvi novega turnirja za grand slam. FOTO: Kai Pfaffenbach Reuters

Novak Đoković je veliki zmagovalec odprtega prvenstva v Franciji! V velikem finalu je s 3:0 premagal norvežana Carperja Ruuda in se zapisal v teniško zgodovino kot igralec, ki mu je uspelo osvojiti največ turnirjev za grand slam.

V prvem nizu velikega finala je kazalo, da bi lahko Ruud Đokoviću preprečil novo zmago na turnirju za grand slam, saj je povedel s 3:0 v igrah. A Srb se je vrnil. Prvi niz mu je uspelo pripeljati do podaljšane igre, v kateri pa Norvežan ni imel nobenih možnosti, saj jo je Đoković dobil s 7:1. V drugem nizu je Srb povedel s 3:0 v igrah. Norvežanu se ni uspelo pobrati. Niz je na koncu izgubil s 6:3. V tretjem nizu se je Ruud nekoliko bolje upiral, a Đoković je niz vseeno dobil s 7:5 in se veselil izjemnega uspeha.

Đokoviću Pariz ne leži tako kot Melbourne, a v njem je spisal zgodovino

Đokovič je z današnjo zmago vred odprto prvenstvo Francije osvojil trikrat. Neprimerno uspešnejši je na odprtem prvenstvu Avstralije in v Wimbledonu, kjer ima deset oziroma sedem zmag. Njegov današnji nasprotnik Ruud se skupne zmage na turnirju za grand slam še ni veselil. Se je pa trikrat že uvrstil v veliki finale. Že drugo leto zapored je igral v finalu odprtega prvenstva Francije, lani pa je bil tudi v finalu odprtega prvenstva ZDA.

Casper Ruud ima šele 24 let, a je že v vrhu svetovnega tenisa. FOTO: Lisi Niesner Reuters
Casper Ruud ima šele 24 let, a je že v vrhu svetovnega tenisa. FOTO: Lisi Niesner Reuters

Đoković je z današnjo zmago osvojil že 23. turnir za grand slam in s tem postavil nov rekord. Do današnjega dvoboja je bil z 22. osvojenimi turnirji na prvem mestu izenačen z Rafaelom Nadalom. Roger Federer jih ima 20. Švicar 36-letnega Srba po številu osvojenih turnirjev za grand slam ne bo nikoli ulovil, saj se je igralsko že upokojil. Vprašanje, ali ga bo kdaj ulovil Nadal. Ta bo sicer predvidoma igral še kakšno leto. Ima pa v zadnjih letih nemalo težav s poškodbami, tako da je vprašanje, ali bo še kdaj fizično na dovolj visoki ravni, da bi lahko osvojil še kateri turnir največje četverice.

Že dolgo se v teniškem svetu razpreda, kdo je največji tenisač vseh časov. Je to Nadal, Federer ali Đoković? Verjetno je Srb z današnjo zmago prepričal kar nekaj navijačev Nadala in Federerja k priznanju, da je on največji vseh časov.

Zdi se, da lahko Đoković v svoji karieri osvoji še kateri turnir za grand slam. FOTO: Lisi Niesner Reuters
Zdi se, da lahko Đoković v svoji karieri osvoji še kateri turnir za grand slam. FOTO: Lisi Niesner Reuters

Med ženskami je po številu osvojenih turnirjev za grand slam na prvem mestu Serena Williams. Ta športno že upokojena igralka jih je prav tako osvojila 23. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije