KOŠARKA

Mesiček v reprezentanco, čeprav so mu odsvetovali

Vodstvo Olimpije želelo, da igralci odpovedo nastope za Slovenijo. Mesiček se je odzval vabilu, Lapornik je upošteval priporočilo.
Fotografija: Blaž Mesiček odločno na reprezentančni avtobus po boljšo formo FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Blaž Mesiček odločno na reprezentančni avtobus po boljšo formo FOTO: Drago Perko

LJUBLJANA – V ponedeljek so nov list v članski reprezentanci obrnili tudi pri nas. Izbrana vrsta bo v četrtek in nedeljo nadaljevala kvalifikacije za SP 2019, Ukrajina in Latvija bosta tekmici Slovenije. Zasedba selektorja Radovana Trifunovića nima več možnosti za pot na svetovno prvenstvo, na tokratnih tekmah se bo predstavila v krepko pomlajeni ekipi, v kateri bo imel pomembno vlogo tudi 21-letni Blaž Mesiček. Prav v izbrani vrsti je poleti opozoril nase. Tokrat se je odzval vabilu selektorja, čeprav so mu to v klubu Petrol Olimpija odsvetovali. »Prišel je nov trener, v klubu so mi rekli, da bi bilo bolje, če bi ostal z Olimpijo. Ocenil sem, da bom lažje našel pravo formo v reprezentanci,« iskreno pove Mesiček. Njegov klubski kolega Miha Lapornik je upošteval klubsko priporočilo in nadaljuje priprave v Olimpiji, pri kateri ima zdaj glavno besedo novi trener Aleksandar Nikitović.

Nič ne ve o odhodu

»Potrebovali smo takšno spremembo. Prišel je trener z veliko energije, precej več delamo, treningi so intenzivnejši. Upam, da bo to prineslo rezultat,« se nadeja Mesiček, ki so ga pred dvema tednoma italijanski mediji že selili v Varese. Tudi sam ni bil najbolj navdušen nad stanjem v Olimpiji. Zdaj so se karte pri zmajih na novo premešale. »Prišli so novi ljudje. Trener pravi, da vsi začenjamo z ničle. Za zdaj ostajam v Olimpiji. Nič ne vem o tem, da bi odšel,« razmišlja Mesiček. Minuli vikend je zaradi razmer, Jan Špan je poškodovan, Scottie Reynolds pa je po sporu s trenerjem zapustil Olimpijo, sam odigral tekmo regionalne lige na položaju organizatorja igre. »To je bilo bolj zaradi razmer,« doda in razkrije, da je eden redkih Olimpijinih igralcev, ki so se poslovili od Reynoldsa. »Po tekmi v Istanbulu nam je povedal, da odhaja. A pri Američanih nikoli ne veš: danes so tu, jutri tam in potem spet nazaj,« je Mesiček opisal, kako je sam doživel odhod prvega zvezdnika Olimpije.

Blaž ne skriva, da si je želel boljšo sezono, ki jo je sicer začel dobro. »Vsi smo imeli vzpone in padce. Če bi vedel, zakaj, bi naredil kaj drugače. Zdaj moramo predvsem delati in upati, da se bodo zadeve obrnile na boljše,« upa naš sogovornik, ki se ne strinja, da sta lahko utrujenost in število tekem alibi za slabo sezono zmajev. »Ne gre toliko za telesno utrujenost, ampak je bilo vse skupaj psihološko naporno. Enkrat si igral, drugič ne. Na vse skupaj so vplivali rezultati, poškodbe,« se je Mesiček še enkrat ozrl na težko obdobje pri Olimpiji, kamor se je poleti vrnil po nenadnem odhodu decembra 2017. Če smo začeli z reprezentanco, pa tam še končajmo. »Jasno mi je, da je naša reprezentanca pomlajena. Igrati bo treba hitro in agresivno, to je naša edina možna pot do zmage, kar je naš cilj proti Ukrajini in Latviji,« napoveduje Mesiček. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije