KOŠARKA

Martić dobil medijsko bitko, Krka bi zmago na parketu

Košarkarji Krke po četrti finalni tekmi ogorčeni zaradi pristranskega sojenja. Osmič v zgodovini bo o prvaku odločala 5. tekma, ki je Dolenjci še niso izgubili.
Fotografija: Domen Bratož je pisal poročilo, varnostniki pa so s parketa pospremili sodnike. FOTO: Drago Perko
Odpri galerijo
Domen Bratož je pisal poročilo, varnostniki pa so s parketa pospremili sodnike. FOTO: Drago Perko

NOVO MESTO – Medtem ko Ljubljana slavi nogometna naslova ženske in moške selekcije Olimpije, se tega nadejajo tudi v taboru košarkarske Petrol Olimpije. Priložnost bodo imeli nocoj, ob 18. uri Stožicah gostijo peto finalno tekmo državnega prvenstva. V goste prihaja ranjena in ponižana Krka, ki ni pete tekme finala še nikoli izgubila. Bo pa peta tekma osmič dala prvaka, zadnjič leta 2014, ko je Krka premagala prav Olimpijo. »Niso nam dovolili zmagati!« je po četrti tekmi (79:89) bentil trener Krke Simon Petrov, ki se kar ni mogel pomiriti z delom sodniške trojice Boris Krejić, Marko Vučković, Blaž Zupančič. Sodu pa je dno izbila izključitev Domna Bratoža (v 35. minuti pri rezultatu 72:77 za zmaje), nad katerim je bila osebna napaka. A ni bila dosojena. Še več, sodnik je dolenjskemu branilcu dosodil simuliranje osebne napake. Bratož, zaradi očitne sodniške napake je bil upravičeno prizadet, je potem reagiral neumno. Zaradi fizičnega kontakta s sodnikom je bil izključen! Če so že sodniki koga hoteli poslati pod tuš, bi morali najti koga drugega. Če so hoteli narediti red, bi ga morali že na prvi tekmi finala. A so jim stvari ušle iz rok. Trenerju Olimpije Zoranu Martiću je uspelo dobiti medijsko vojno. Od prve tekme naprej je po vsaki bitki poudarjal, kaj vse je Krka hudega naredila Olimpiji in kako so Dolenjci pripravljeni »polomiti kosti ljubljanskim košarkarjem«. Za sodnike je bil pritisk prevelik, Krka pa se je na nov kriterij sojenja slabo odzvala. »Če nekoga namerno poškoduješ in za to dobiš nešportno napako, je to pomoč sodnikov? Namerno poškodovanje igralcev! Pa to ni bilo enkrat ne prvič … To se dogaja na vseh tekmah v tem finalu. Tokrat so bili prvič vsaj približno pravično kaznovani za to, kar delajo!« je olje na ogenj prilil Martić, ki tudi to pot ni pozabil poudariti, da so na prvi tekmi ostali brez Mitcha McCarrona, na tretji tekmi pa so jim Dolenjci poškodovali Jordana Morgana. Dejstvo je, da na terenu ni najboljših slovenskih sodnikov, čeprav v tem hipu igrata najboljši slovenski ekipi. Klubi za denar, ki ga plačujejo, ne dobijo najboljšega možnega servisa.

Zadnjič Hrovat?

V taboru Krke so si včeraj razbijali glavo, kako nadomestiti suspendiranega Domna Bratoža. »Popraviti moramo skok in biti bolj agresivni v obrambi,« je nadaljeval Petrov, ki se zaveda, da so tudi sami botrovali porazu. »Predvsem sem se osredotočil na igro, ne obremenjujem se več s sodniki,« pa je recept za dobro igro razkril prebujeni nekdanji kapetan Olimpije Gregor Hrovat. Trener Martić ga je po tretji tekmi finala javno kritiziral, a to Gregorju ni prišlo do živega, odgovoril je na svoj način: s 17 točkami. Danes bo verjetno igral zadnjo tekmo v dresu Olimpije. Hrovat, kariero je začel v ŠD Koš Koper, bi se rad poslovil z lovoriko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije