TENIS

Jannik Sinner zmagovalec teniškega prvenstva Avstralije

Po treh urah in 46 minutah je premagal Rusa Danila Medvedjeva.
Fotografija:  Jannik Sinner  FOTO: Issei Kato Reuters
Odpri galerijo
 Jannik Sinner  FOTO: Issei Kato Reuters

 Italijan Jannik Sinner je zmagovalec teniškega odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu. V finalu je po preobratu s 3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3 po treh urah in 46 minutah premagal Rusa Danila Medvedjeva in postal tretji Italijan z naslovom na turnirjih za grand slam.

Sinner se je s prvim naslovom v karieri pridružil rojakoma Nicoli Pietrangeliju (Roland Garros, 1959, 1960) in Adrianu Panatti (Roland Garros, 1976).

 Jannik Sinner je premagal Rusa. FOTO: Tracey Nearmy Reuters
 Jannik Sinner je premagal Rusa. FOTO: Tracey Nearmy Reuters

Dvaindvajsetletni Južni Tirolec je pred letošnjim OP Avstralije le enkrat igral v polfinalu ter še štirikrat v četrtfinalu. Ob koncu lanske sezone je z odličnimi rezultati nakazal preboj proti vrhu teniške piramide s turnirskima zmagama v Pekingu in na Dunaju, finalu zaključnega turnirja v Torinu ter naslovu z rojaki v Davisovem pokalu. V Melbournu je za začetek sezone 2024 postavil še piko na i.

Proti Medvedjevu je slavil še četrtič zapovrstjo, Rus pa je pred tem dobil prvih šest dvobojev. Rus je postal prvi teniški igralec v zgodovini, ki je dvakrat izgubil finale po vodstvu z 2:0 v nizih. To se mu je pripetilo še pred dvema letoma prav tako v Melbournu, ko ga je premagal Španec Rafael Nadal.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije