HOKEJ

Jan Urbas pred obračunom z Italijo: Na glavo!

Slovenski hokejisti morajo danes zmagati za napredovanje v elito.
Fotografija: Kapetan risov Jan Urbas napoveduje igro na vse ali nič. FOTO: AP
Odpri galerijo
Kapetan risov Jan Urbas napoveduje igro na vse ali nič. FOTO: AP

BUDIMPEŠTA – Za slovenske hokejiste je na svetovnem prvenstvu divizije I-A prišel dan D. Danes ob 16. uri se bodo pomerili z Italijo, v primeru zmage pa bodo napredovali v elitno skupino. Ker so tekmeci izjemno izenačeni, do zadnjega ne bo jasno, kdo napreduje in kdo izpade iz divizije I-A. Preostali današnji tekmi sta Kazahstan – Poljska (ob 12.30) in Madžarska – Velika Britanija (ob 19.30).

Vrstni red pred zadnjim krogom: Velika Britanija 9 točk, Italija, Kazahstan, Slovenija in Madžarska po 6 točk, Poljska 3.

Robert Sabolič bo stisnil zobe po težavah s kolenom v dvoboju s Kazahstanom. FOTO: AP
Robert Sabolič bo stisnil zobe po težavah s kolenom v dvoboju s Kazahstanom. FOTO: AP

Po zmagi proti Kazahstanu s 5 : 3 je selektor risov Kari Savolainen povedal: »Pred dvema dnevoma smo bili v zelo težkem položaju. Zdaj imamo dve pomembni zmagi. Kazahstan je zelo močna ekipa in lepo je, da smo jih premagali. Igralci so res dali vse od sebe in so trpeli, po tekmi ni bilo nikogar, ki ne bi imel na sebi nekaj ledu, s čimer so blažili manjše poškodbe.«

Napadalec Andrej Hebar si je žal zlomil palec in danes ne bo igral. Včeraj je v ekipi manjkal branilec Luka Vidmar zaradi poškodbe prepone. Nekateri so načeti, tudi strelec treh golov proti Kazahstanu Miha Verlič, vendar bodo vsi stisnili zobe za odločilno tekmo.

Anže Kuralt bo s soigralci dal vse za zmago na odločilni tekmi. FOTO: AP
Anže Kuralt bo s soigralci dal vse za zmago na odločilni tekmi. FOTO: AP

»Mislim, da smo več kot zasluženo zmagali. Tako kot na prejšnji tekmi čestitke vsem fantom, borba je bila od prve do zadnje minute. Bili smo boljši tekmec celo tekmo, dali smo gol z igralcem več, že prej sem rekel, da bo to pomagalo. Vsi smo naredili, kar smo se pred tekmo zmenili, Kazahstanci so samo nabijali plošček po ogradi in čakali na protinapade. Steklo je tudi naši peterki. S temi dobrimi občutki moramo iti na tekmo z Italijo,« je dejal kapetan Jan Urbas in o načinu igre na zmago proti azzurrom dodal: »Gremo na glavo!«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije