ODBOJKA

Izid vpisan pozitivno, forma še ne

Slovenski odbojkarji proti Finski do druge zmage na E.P
Fotografija: Tine Urnaut je proti Fincem zbral deset točk. FOTO: Cev 
Odpri galerijo
Tine Urnaut je proti Fincem zbral deset točk. FOTO: Cev 

Slovenski odbojkarji so na letošnjem evropskem prvenstvu dobili tudi drugo tekmo v skupini B v bolgarski Varni. Tokrat je predajo podpisala Finska, varovanci selektorja Gheorgheja Cretuja so v statistične knjige vpisali zmago s 3:0 (21, 19, 22).

Slovenci so tako kot proti Ukrajini v uvodnerm srečanju EP v prvem nizu potrebovali precej časa, da so dosegli svojo kakovostno in učinkovito raven igre. Poletni Finci so s projektili korektorja Joonasa Jokele, dobrim blokom in z napadi iz prvega tempa nekajkrat vodili za štiri točke, nazadnje pri 10:14. Ko je prišel na začetni udarec kapetan Tine Urnaut, je ta s servisi povzročil veliko preglavic Fincem, po dveh uspešnih napadih Jana Kozamernika so slovenski reprezentantje prvič povedli z 18:17. Starocelinski podprvaki so za piko na i boljše igre v finišu izrabili prvo zaključno žogo v uvodnem nizu, po servisu Klemna Čebulja se je žoga dotaknila mreže in neubranjena padla na finski del igrišča.

Preveč nihanj

Slovenci so v drugem nizu povedli za šest točk, potem pa so na plan spet prišla nihanja in nestalnice v igri, Skandinavci so se približali na -2 (10:12). Igralska kakovost je seveda višja na slovenski strani, a napake pri začetnih udarcih niso ravno veter v jadra za to. Čebulj je v napadu v drugem nizu nizal točke, zbral jih je šest, podajalec Gregor Ropret je s svoje strani točko dodal z varanjem na mreži. Na koncu pa so Finci s poslano žogo iz servisa v avt sami sebi skopali jamo za ambicije v drugem nizu. Slovenski odbojkarji so bili v drugem delu igre precej boljši pri uspešnosti v napadu (50:32 v odstotkih), njihov sprejem začetnega udarca pa je bil kar 75-odstoten, finski 41-. Rezultatski vlak je v tretjem nizu Slovence, kljub konkretni finski pretnji, pripeljal do cilja, skupno najboljši po točkah je bil Rok Možič (17).

Dve zmagi na začetku evropskega prvenstva sta sicer vpisani, a igra v nadaljevanju tekmovanja, seveda še posebej v izločilnem delu, mora biti na bistveno višji in daljši stalni ravni. Kajti druge izbrane vrste se ne šalijo, Poljska je denimo v skupini C v Skopju v svoji uvodni tekmi po igri, in seveda tudi rezultatu, povsem deklasirala Češko. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije