HOKEJ

Goličič po veliki zmagi: Malce smo že zlezli iz luknje

Slovenski hokejisti so si priigrali prvo zmago na svetovnem prvenstvu divizije I-A.
Fotografija: Boštjan Goličič, prvi z desne, se veseli z risi. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Boštjan Goličič, prvi z desne, se veseli z risi. FOTO: AFP

BUDIMPEŠTA – Eden izmed junakov prve zmage slovenske hokejske reprezentance na svetovnem prvenstvu divizije I-A je bil strelec zadetka za vodstvo s 3 : 1 Boštjan Goličič.

»Danes smo dokazali, da se trdo delo obrestuje. Ves čas smo verjeli, da bomo začeli dosegati zadetke, da bo plošček šel v mrežo nasprotnika, da se bo sreča obrnila na našo stran. V prvih dveh tekmah na turnirju nismo imeli sreče, a smo imeli veliko priložnosti. Resda smo tudi igrali precej na silo in naredili kakšno potezo preveč. Danes smo bili osredotočeni na to, da pošljemo plošček proti golu, in verjeli, da se nam bo odprlo,« je pojasnil Goličič.

»Stopnjujemo svojo formo, danes smo se borili kot levi. Lahko sem samo ponosen na svojo ekipo. Upam, da nam BO šlo tako tudi naprej. Zdaj še imamo možnosti za uvrstitev med elito svetovnega hokeja,« je optimizem slačilnice pred sedmo silo predstavil priljubljeni Golica.

»Po tej zmagi lažje dihamo, bili smo v luknji in malce smo že zlezli iz nje. Zdaj imamo več samozavesti, saj smo pokazali, kako lahko igramo. Če bomo tako nadaljevali, bomo zagotovo zmagali tudi v preostalih dveh tekmah. Premagovali smo že tudi boljše reprezentance, zato verjamemo vase. Na tem turnirju smo znova spoznali, da se je treba boriti za vsako točko, da nobena tekma ni lahka, da bo vsak nasprotnik proti nam igral stoodstotno. Na tem turnirju res ni slabe reprezentance. Upam, da se bo izšlo v slogu slab začetek, dober konec,« je optimističen napadalec Slovenije in član francoskega prvoligaša Grenobla.

Slovenija ima v četrtek prost dan, v petek ob 16. uri se bo pomerila s Kazahstanom, v soboto ob 16. pa z Italijo.

Vrstni red po tretjem krogu: Kazahstan, Italija, Velika Britanija po šest točk, Slovenija, Poljska, Madžarska po tri.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije