DESKANJE NA SNEGU

Gloria Kotnik še v tretje brez stopničk

Velenjska deskarka v Cortini priveleslalomirala na četrto mesto. Slovenski fantje niso ponovili dosežkov z uvodne postaje v Carezzi.
Fotografija: Slovenski deskarji so odlično začeli novo sezono, tokrat se je izkazala Gloria Kotnik. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Slovenski deskarji so odlično začeli novo sezono, tokrat se je izkazala Gloria Kotnik. FOTO: Tadej Regent

CORTINA D'AMPEZZO – Na drugem deskarskem paralelnem veleslalomu sezone svetovnega pokala v Cortini je najvišjo slovensko uvrstitev dosegla Gloria Kotnik, ki je bila še tretjič v karieri četrta. V osmini finala je premagala Rusinjo Mileno Bikovo, v četrtfinalu pa njeno rojakinjo Natalijo Soboljevo. V polfinalu jo je potem ugnala Švicarka Julie Zogg, ki je leta 2015 osvojila veliki kristalni globus. V malem finalu se je 29-letna Velenjčanka, na uvodu sezone v Carezzi je zasedla 17. mesto, za svoje prve stopničke pomerila z Avstrijko Sabine Schöffmann, prešla v vodstvo in si v zgornjem delu nabrala nekaj prednosti, a ta je po prehodu v ravninski del izpuhtela in Slovenka je končala 52 stotink sekunde za Avstrijko. Gloria Kotnik je tako po Banskem in Rogli spet ostala brez zmagovalnih stopničk in se je morala še tretjič v karieri zadovoljiti s četrtim mestom. »Z rezultatom sem sicer zadovoljna, z nastopi pa niti ne, saj vem, da imam še ogromno rezerve. V bistvu sem razočarana, to, kar sem pokazala tokrat, ni vse, kar zmorem,« je povedala slovenska deskarska amaconka, ki je bila po koncu prejšnje sezone nekaj časa bolna, zato so trpele priprave za novo zimo. Zato je tudi pristavila: »V zadnjih dveh vožnjah me je malce pobralo, noge niso imele več potrebne moči.« Pri dekletih je sicer šestnajstič v karieri zmagala olimpijska prvakinja Ester Ledecka, ki je bila v finalu boljša od Zoggove.

Fischnaller kot Košir

Moški del slovenske reprezentance v Cortini ni imel svojega dne. Tim Mastnak, zmagovalec uvodne preizkušnje v Carezzi, in Rok Marguč sta izpadla v osmini finala, Žan Košir, v Carezzi je končal na šestem mestu, pa je obstal že v kvalifikacijah, v tem delu tekmovanja je namreč odstopil. Marguč je po napaki v osmini finala izpadel proti Avstrijcu Lukasu Mathiesu in na koncu zasedel 10. mesto, Mastnak, končno enajsti, pa je bil slabši od Rusa Dmitrija Sarsembajeva.

Zmagal je Italijan Roland Fischnaller pred Švicarjem Nevinom Galmarinijem, tretji je bil Benjamin Karl, četrti pa Andreas Prommegger, oba iz Avstrije. »Mesec dni zaradi bolečin v hrbtu nisem mogel pravšnje trenirati, zato je ta zmaga zame veliko presenečenje,« se je smejalo 38-letnemu zmagovalcu Fischnallerju, ki ga torej muči isti del telesa kot Koširja. Naslednja postaja svetovnega pokala za deskarje alpince bo Bad Gastein v Avstriji, kjer bosta tekmi po novem letu, 8. in 9. januarja. Merili se bodo v paralelnem slalomu in v isti disciplini tudi ekipno. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije