LE ŠE TRI TOČKE ZA HERLINGSOM

Gajser drugi na VN Pietramurate

Ni še vse izgubljeno.
Fotografija: Tim Gajser. FOTO: Arhiv
Odpri galerijo
Tim Gajser. FOTO: Arhiv

Motokrosist Tim Gajser je dirko svetovnega prvenstva razreda MXGP v Pietramurati sklenil na skupno drugem mestu. Po ničli Nizozemca Jeffreyja Herlingsa v prvi vožnji pred zadnjimi tremi dirkami vodilne tri v prvenstvu zdaj ločijo le tri točke. Vodilni je Herlings (573), drugi je Francoz Romain Febvre (572), tretji pa Gajser (570).

S 45 točkami je zmagal Italijan Antonio Cairoli, potem ko je bil v prvi vožnji tretji, v drugo pa je vodil od starta do cilja in razveselil domače pristaše motokrosa. Drugo mesto je pripadlo Gajserju (42), točko za njim je bil na tretjem Febvre. To je bila že 94. zmaga v karieri (70 v MXGP in MX1, 24 v MX2) za Cairolija, sicer devetkratnega svetovnega prvaka, ki se po tej sezoni poslavlja od razreda MXGP.

V razredu MX2 je slovenski dirkač Jan Pancar (KTM) osvojil nekaj novih točk. V prvi vožnji je bil 18., v drugi pa mu je tik pred koncem kazalo na 15. mesto, a je napravil napako in bil na koncu 22. V prvenstvu je z osvojenimi tremi točkami presegel stotico. Vseeno je izgubil eno mesto in je v skupnem seštevku 20. s 102 točkami. Prvo vožnjo je sicer dobil Francoz Tom Vialle (KTM), v drugi pa je odstopil, kar je z zmago v drugi vožnji za prvo skupno zmago v karieri izkoristil Avstrijec Rene Hofer (KTM). Drugi je bil skupno Belgijec Jago Geerts (Yamaha), tretji pa Španec Ruben Fernandez (Honda).

Naslednja dirka bo v nedeljo ponovno na istem prizorišču. Po VN Gardskega jezera bosta na sporedu še dve preizkušnji v Mantovi 7. in 10. novembra.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije