USPEH

FOTO: Atletico Madrid z Janom Oblakom do superpokala

Madridski derbi je bil na sporedu še pred začetkom španskega prvenstva, Atletico je v evropskem superpokalu v Talinu premagal Real s 4 : 2 po podaljšku.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

TALIN – Nogometaši madridskega Atletica s slovenskim vratarjem Janom Oblakom so v superpokalu evropske nogometne zveze v Talinu po podaljških premagali mestnega tekmeca Real 4 : 2 (2 : 2, 1 : 1).

* Stadion Lilleküla, gledalcev 10.000, sodniki: Marciniak, Sokolnicki, Listkiewicz (vsi Poljska)
* Strelca: 0 : 1 Diego Costa (1.), 1 : 1 Benzema (27.), 2 : 1 Ramos (62., 11-m), 2 : 2 Diego Costa (79.), 2 : 3 Saul (98.), 2 : 4 Koke (104.)
* Real Madrid: Keylor Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Kroos, Casemiro (Ceballos od 76.), Isco (od 83. Vasquez), Bale, Benzema, Asensio (od 57. Modrić)
* Atletico Madrid: Oblak, Juanfran, Savić, Godin, Lucas Hernandez, Lemar (od 90. Partey), Rodrigo (od 71. Virolo), Saul, Koke, Griezmann (od 57. Correa), Diego Costa (Gimenez od 108.)
* Rumeni kartoni: Asensio, Marcelo, Ceballos, Modrić, Sergio Ramos; Diego Costa, Correa, Vitolo


Nogometaši Atletica in Reala so v Talinu odprli evropsko sezono velikih klubov v 2018/19, v mestnem derbiju ekip iz španske prestolnice pa je slavil podrejeni Atletico, ki je izredno spretno izkoristil svoje priložnosti in se veselil te lovorike prvič po letu 2012.

Atletiko je tekmo odprl sanjsko, saj je Diego Costa zadel že v prvi minuti. Po prodoru na desni strani je skoraj iz mrtvega kota z močnim strelom matiral Realovega vratarja Keylorja Navasa. Nogometaši Reala so nato prevzeli pobudo, a premoč kronali šele v 27. minuti iz hitrega polprotinapada, ko je Garath Bale s predložkom z desne strani lepo našel Karima Benzemaja na levi vratnici Atleticovega gola, ta pa z natančnim strelom z glavo ni pustil možnosti Janu Oblaku, da bi ubrani svojo mrežo nedotaknjeno. Real je bil nevarnejši tudi v nadaljevanju, eno lepših priložnosti pa je zapravil Marco Asensio, ko je žoga le tesno zgrešila Atleticov gol.

Real je ostal nevarnejši tudi v drugem delu in zasluženo dosegel preobrat. Igralci kraljevega kluba so povedli v 62. minuti. Po kotu je Juanfran v svojem kazenskem prostoru žogo ustavil z roko in poljski sodnik Szimon Marciniak je brez pomišljanja pokazal na belo točko. Zanesljiv izvajalec je bil Sergio Ramos, ki je Jana Oblaka posla v levi kot, žogo pa v desnega. Atletiko je v nadaljevanju napadel z vsemi močmi, Real je morda zaigral celo preveč obrambno, Diego Costa, najboljši igralec tekme, pa je v 79. minuti poskrbel za izenačenje. V gneči v kazenskem prostoru je spretno izkoristil podajo Angela Corree in še enkrat dokazal, da je neusmiljen do tekmečeve mreže.

V uvodnih minutah podaljška je imel absolutno premoč Real, Atletico pa je v 98. minuti povedel. Grobo napako Realove obrambe je po podaji Thomasa Parteyja z volejem s kakšnih 15 metrov kaznoval Saul Niguez in dosegel najlepši gol na tekmi. Le šest minut kasneje je Atletico pokazal, kako je učinkovit. Najprej je na Realovi polovici dvoboj na igrišču dobil Diego Costa, podal v kazenskem prostoru do Vitola, ta pa do Kokeja, ki je matiral Realovega vratarja Navasa za končnih 4 : 2.

V nadaljevanju je Real stavil vse na napad, a lepše priložnosti je imel v protinapadih Atletico, izid pa se ni več spremenil. Za to je poskrbel tudi Oblak, ki je v 114. minuti ubranil nevaren strel Hrvata Luke Modrića.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije