ZASTAVONOŠA

Flisar obljublja, da bo dobre volje

Igre zapušča z ogromno lepimi spomini.
Fotografija: Filip Flisar v polfinalu tekme v smučarskem krosu. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Filip Flisar v polfinalu tekme v smučarskem krosu. FOTO: Matej Družnik, Delo

PJONGČANG – Smučar prostega sloga Filip Flisar je po svoji tekmi izražal žalost, ker se ni dokopal do želene kolajne. A tri dni pozneje je spet pravi Filip, nasmejan, in obljublja, da se bosta pri nošenju zastave videla ponos in dobra volja, pa čeprav bo edini predstavnik športnikov. Vsi drugi bodo namreč funkcionarji Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS).

»Sem že dobre volje, žalost mi ne bi dosti pomagala. Sedmega mesta ne bom pozabil nikoli, sem se pa z njim sprijaznil, kar je bil korak do čustvenega odrešenja. To je šport, dal sem vse od sebe, a se pač ni izšlo,« se je z doseženim sprijaznil Flisar, ki na deskarja Žana Koširja, ki si je v sobotnem paralelnem veleslalomu priboril bron, ni prav nič ljubosumen, uspeh mu je še kako privoščil.

»Da za mene sprejema ne bo, se mi je film odvrtel že pred zadnjimi stotimi metri v polfinalu. Nimam problemov s tem, sem pa zelo vesel za Žana, da mu je uspelo premagati telo, zelo mu privoščim,« je bil tudi sam zadovoljen z drugo slovensko medaljo Flisar, ki se ne obremenjuje z dejstvom, da bo na zaprtju edini športnik. »Za vsakega športnika je čast nositi zastavo, čeprav tistim, ki odločajo, tokrat ni bilo težko izbrati.«

Če odšteje neizpolnjen cilj, je Flisar zelo zadovoljen z olimpijskimi igrami. »Mislim, da smo bili dobra ekipa, vsebovala je dober kader, dobro smo se razumeli s predstavniki OKS. Tudi Slovenska hiša je bila odlična, tako da igre zapuščam z ogromno lepimi spomini,« še pravi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije