NIKI V VODSTVU

Norišnica na Ljubnem: Nika Prevc prva, Nika Križnar tretja

Po prvi seriji sta bili v vodstvu Nika Prevc in Nika Križnar. Križnarjeva je v finalni seriji izgubila eno mesto.
Fotografija: Nika Prevc FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Nika Prevc FOTO: Voranc Vogel

Slovenska smučarska skakalka Nika Prevc (276,8 točke) je zmagovalka druge posamične tekme za svetovni pokal na Ljubnem ob Savinji. Na veselje domačih pristašev je v finalu zadržala prvo mesto in premagala sobotno zmagovalko Avstrijko Evo Pinkelnig (271,7) ter rojakinjo Niko Križnar (268,9).

Nika Prevc je tako slavila šesto posamično zmago v karieri, vse v tej sezoni. Enkrat je bila najboljša še na superekipni tekmi v japonskem Zau. Skupno so to njene devete stopničke v svetovnem pokalu, od tega osme posamične.

Izjemne Slovenke

 

Finalno serijo je 18-letnica začela z 1,9 točke naskoka pred Pinkelnig, ki je na drugo mesto napredovala s četrtega po prvi seriji. V drugo sta obe skočili 92 m, a je slovenska najstnica zbrala več točk tudi v drugo in slavila zanesljivo zmago.

Križnar je bila druga po prvi seriji, v drugi pa je za malenkost zaostala za Avstrijko in zabeležila četrte stopničke v sezoni. Skupaj s Prevc je v Zau slavila na ekipni tekmi.

V finalu so nastopile še štiri Slovenke. Katra Komar (240,6) je bila 19., Taja Bodlaj (240,1) je bila tik za njo, Tina Erzar (238,1) je končala kot 22., Ajda Košnjek (224,8) pa 28.

Sezona svetovnega pokala za ženske se bo nadaljevala prihodnji konec tedna v nemškem Willingenu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije