ALPSKO SMUČANJE

Bucikovi prve točke sezone

Shiffrinova je zmagala že 50.
Fotografija: Shiffrinova je na štirih slalomih v tej sezoni osvojila vseh 400 mogočih točk, Vlhova jih ima 80 manj. V skupnem seštevku ima že 889 točk, Vlhova kot druga pa zaostaja kar za 501 točko. FOTO: AP
Odpri galerijo
Shiffrinova je na štirih slalomih v tej sezoni osvojila vseh 400 mogočih točk, Vlhova jih ima 80 manj. V skupnem seštevku ima že 889 točk, Vlhova kot druga pa zaostaja kar za 501 točko. FOTO: AP

COURCHEVEL – Mikaela Shiffrin si je na slalomu v Courchevelu prismučala jubilejno 50. zmago v svetovnem pokalu alpskih smučark (35. slalomsko). Slovakinja Petra Vlhova je zaostala 29 stotink sekunde, tretja pa je bila Švedinja Frida Hansdotter (+ 0,37).

Shiffrinova je izenačila rekord Avstrijke Marlies Schild po številu slalomskih zmag v svetovnem pokalu, po skupnih pa so pred njo le še Švicarka Vreni Schneider, ki je zbrala 55 zmag, Avstrijka Annemarie Moser-Pröll (62) in rojakinja Lindsey Vonn (82). Na vrhu je Šved Ingemar Stenmark (86). Shiffrinova je v petek zmagala že v veleslalomu.

Bucikova poslabšala uvrstitev

V finale se je od Slovenk uvrstila le Ana Bucik. Z 20. mesta (+ 2,81) po prvi vožnji je v drugo nazadovala za dve mesti (+ 3,89).

Ferkova odstopila

Maruša Ferk, ki je imela startno številko 11, je v prvi vožnji povozila količek in odstopila, Andreja Slokar pa je bila 44. (+ 4,36) in seveda prepočasna za finale.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije