SP V ALPSKEM SMUČANJU 2021

Bizarna situacija na svetovnem prvenstvu: Sreča, da smo prebrali pravila

Današnji paralelni veleslalom in čudna odločitev v ženskem finalu nista ravno dobra reklama za alpsko smučanje.
Fotografija: FOTO: Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Reuters

Z naknadno odločitvijo sta zmagovalki premierne izvedbe paralelnega veleslaloma obe finalistki, Italijanka Marta Bassino in Avstrijka Katharina Liensberger. V moški konkurenci je svetovni prvak postal Francoz Mathieu Faivre. Najboljša Slovenka Tina Robnik je v četrtfinalu osvojila peto mesto.

Faivre je v velikem finalu premagal Hrvata Filipa Zubčića, Švicar Loic Meillard pa v malem finalu Avstrijca Alexandra Schmida. V velikem finalu je kazalo, da je Italijanka ugnala Avstrijko, a se je odločitev po naknadni odločitvi žirije spremenila zaradi naknadno določenega izenačenega izida v finalnem obračunu. Tako so na prvenstvu prvič po koncu tekmovalnega dneva podelili tri zlate kolajne. »Na srečo smo preverili pravila. Zanimivo je, da sodniki teh predpisov sprva niso imeli v mislih,« je za avstrijsko televizijo dejal športni direktor avstrijske smučarske zveze Toni Gigera. Francozinja Tessa Worley je v malem finalu ugnala Američanko Paulo Moltzan. Bassinova je Italiji kot gostiteljici prismučala prvo zlato na svetovnem prvenstvu v Cortini d'Ampezzo.

V izločilne boje se se prebili štirje Slovenci. Žan Kranjec je tekmovanje končal na 10. mestu, Štefan Hadalin je bil 15., Meta Hrovat pa je osvojila končno 16. mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije