VELIK USPEH

Atletinja Mišmaš Zrimšek srebrna na evropskih igrah na Poljskem

Podelitev v atletiki ni bilo, kolajne bodo prejemniki odličij prejeli naknadno.
Fotografija: Marusa Mismas Zrimsek FOTO: Vid Ponikvar/Sportida Vid Ponikvar, Sportida
Odpri galerijo
Marusa Mismas Zrimsek FOTO: Vid Ponikvar/Sportida Vid Ponikvar, Sportida

Atletinja Maruša Mišmaš Zrimšek je bila srebrna na evropskih igrah na Poljskem. Na atletskem stadionu pri Krakovu je 22. junija na 3000 m ovire tekla 9:23,41 in zmagala v drugi ligi, prehitela jo je le evropska prvakinja, Albanka Luiza Gega, z rekordom ekipnih evropskih prvenstev (9:17,31).

Slednja je tekla v drugi ligi na isti dan kot Mišmaš Zrimšek, v današnjem nastopu zadnjega dne prve lige pa slovenske rekorderke ni prehitela nobena atletinja.

Možnosti za odličja

Druga liga je tekmovala med 20 in 22. junijem, v njej je Slovenija za pol točke zgrešila napredovanje v prvo ligo. Potem je moralo nekaj slovenskih predstavnikov, ki so osvojili prva tri mesta, počakati na razplet tekem v prvi ligi. Tekmovanja ta čas najmočnejših 16 reprezentanc stare celine so potekala od 23. junija do danes.

Možnosti za odličja je imela še slovenska mešana štafeta 4 x 400 m, v kateri so bili Lovro Mesec Košir, Agata Zupin, Rok Ferlan in Anita Horvat, ki je zmagala s slovenskim rekordom 3:14,72.

V prvi ligi so bili v zadnji disciplini ekipnega EP najboljši gostitelji Poljaki (3:12,87), od Slovenije pa so bile hitrejše še Francija z državnim rekordom (3:13,36), Italija (3:13,56), Nemčija (3:14,00), Portugalska (3:14,06) in Velika Britanija (3:14,27). Slovenska četverica je dosegla tako sedmi čas.

Podelitev v atletiki ni bilo, kolajne bodo prejemniki odličij prejeli naknadno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije