HOKEJ

Zmaji in železarji napadajo EBEL

Vodstvi hokejistov Jesenic in Olimpije z ambicioznimi načrti. V močnejšo ligo le ob izdatnem povečanju sponzorskega denarja.
Fotografija: Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija se bosta tudi v prihodnji sezoni pomerila v alpski ligi in državnem prvenstvu. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija se bosta tudi v prihodnji sezoni pomerila v alpski ligi in državnem prvenstvu. FOTO: Jože Suhadolnik

LJUBLJANA – Danes ob polnoči se zaključuje poletni prestopni rok na slovenski hokejski sceni, v primerjavi s prestopi pa je zelo živahno pri napovedih strateških ciljev v kratkoročnem obdobju obeh največjih klubov, Sij Acroni Jesenic in SŽ Olimpije.

Že konec prejšnjega tedna smo bili priča zasuku v razmišljanju predsednika železarjev Anžeta Pogačarja, ki je sporočil, da vendarle hoče ostati na čelu kluba tudi v prihodnje, čeprav je prej odločno pogojeval svoje nadaljnje delo z večjim finančnim vložkom glavnih sponzorjev in jeseniške občine. »Brez hokeja si Jesenic in gorenjske regije ne znamo predstavljati, prav tako ne bo slovenske reprezentance brez hokeja na Jesenicah. Zato smo na Jesenicah zavihali rokave in začeli graditi vodstvo kluba, ki bo ustvarilo razmere za naskok Jesenic na ponovni naslov slovenskega prvaka, na sam vrh alpske lige in vrnitev v ligo EBEL. Osebno sem skupaj z drugimi člani vodstva kluba v zadnjih štirih letih pustil dušo in srce v klubu, zato ne želim, da hokej v mestu ob 70. letnici obstoja propade,« je sporočil Pogačar in kot veliko pridobitev za klub označil prihod Žirovničana Boštjana Noča, sicer tudi predsednika Čebelarske zveze Slovenije.

To sporočilo gre razumeti tudi kot strategijo, da se v rdečem dresu zadržijo vsi tisti igralci, ki so se v tem prestopnem roku spogledovali z odhodom, na tuje ali v SŽ Olimpijo. Na skupščini kluba 14. junija naj bi bila znana tudi finančna konstrukcija kluba za prihodnjo sezono. Podmežaklo sta že zapustila Adis Alagić (Lustenau) in Miha Logar (Strasbourg),na izhodnih vratih je tudi vratar Clarke Saunders.

Letvico so dvignili tudi v Ljubljani, kjer nameravajo okrepiti moštvo, ki bi v prihodnji sezoni na slovenskem vrhu zamenjalo Jeseničane, v alpski ligi pa bi prišla dlje od prvega kroga končnice. Dodaten zagon jim daje pozitivno poslovanje v minuli sezoni. »Trenutno v klubu sestavljamo člansko ekipo, ki bo bolj konkurenčna kot prejšnjo sezono. Tekmovali bomo v alpski ligi in državnem prvenstvu, začeli pa smo aktivnosti za vključitev v ligo EBEL, a le ob trdnem finančnem zaledju kluba,« napoveduje predsednik SŽ Olimpije ​Tomaž Vnuk, ki pa enako mero pozornosti namenja tudi domačim upom: »V klubu veliko pozornosti namenjamo vzgoji mladih hokejistov, saj le tako lahko ohranimo oziroma gradimo močno jedro slovenskih hokejistov.«

Za optimizem, ki veje iz Tivolija, med drugim tičijo močni razlogi tudi v glavnem sponzorju Slovenskih železnicah in občini Ljubljana, kjer imajo vse večji posluh za zdrave hokejske ambicije pod Rožnikom. Tudi zmaji bodo imeli skupščino kluba 14. junija, ko naj bi mesto predsednika zasedel predstavnik SŽ. Ali bo to generalni direktor Dušan Mes ali njegov pomočnik Miha Butara ali celo kdo tretji, še ni jasno. Vnuk bi ostal prvi operativec v klubu, s poudarkom na športnem delu. Zmajevo gnezdo sta zapustila Miha Pesjak in Aljaž Uduč (oba Brest, 2. francoska liga), vratar Robert Kristan pa je končal kariero.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije