NOGOMET

Vijolična družina se ni odrekla šefu Zahoviću

Zlatko Zahović ostaja športni direktor nogometašev Maribora.
Fotografija: Mrkih obrazov, toda enotni naprej. Z desne: Drago Cotar, Zlatko Zahović in Darko Milanič. Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Mrkih obrazov, toda enotni naprej. Z desne: Drago Cotar, Zlatko Zahović in Darko Milanič. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Niso samo v taboru slovenskega nogometnega prvaka, Olimpije iz Ljubljane, sposobni nenavadnih novinarskih konferenc ali, če hočete, druženja z novinarji. V tem so jim tesno za petami tudi v Mariboru, kjer so včeraj končno razkrili nadaljnjo usodo Zlatka Zahovića. Ta ostaja športni direktor vijoličnih, na druženju pa je vodstvo kluba novinarje opozorilo, da nameravajo govoriti zgolj o prihodnosti kluba, ne pa tudi o turbulentnem dogajanju v zadnjih treh mesecih.

Mrkih obrazov, toda enotni naprej. Z desne: Drago Cotar, Zlatko Zahović in Darko Milanič. Foto: Tadej Regent
Mrkih obrazov, toda enotni naprej. Z desne: Drago Cotar, Zlatko Zahović in Darko Milanič. Foto: Tadej Regent

»V klubu smo se pogovorili in odločili, da bomo ta klub skupaj peljali naprej tako kot do zdaj. Odločila je prihodnost kluba. Midva z Zlatkom sva se pogovorila, kaj sva se pogovarjala, ne bom razlagal. Mene so v nogometu naučili to, da stvari, ki se dogajajo v slačilnici, tam tudi ostanejo,« je povedal predsednik kluba Drago Cotar.


Zahović je takoj po koncu državnega prvenstva v neformalnem pogovoru napovedal slovo od kluba, ker da je nezadovoljen z odnosi in svojim statusom. Pred kratkim je izstrelil tudi nekaj besednih puščic proti predsedniku Cotarju, predvsem zaradi njegove domnevne neambicioznosti. Kako je to sprejel predsednik? »Nisem bil razočaran niti jezen. Če ne, ne bi sedel tu. To sem vzel kot izjave, ki so bile pač hitre reakcije. Nogometaši morajo na terenu hitro reagirati. Nimam posebnih zamer. Kar sem mislil, sem Zlatku povedal, on pa meni nazaj,« je pojasnil Cotar.


Leporečenju se je pridružil tudi glavni junak Ljudskega vrta. »Zelo sem zadovoljen s pogovorom, s predsednikom in drugimi v klubu. Zelo zadovoljen. NK Maribor je velik klub. Zato ste vi tukaj v takšnem številu. Ker je daleč največja institucija pri nas. Športni cilji Maribora so vedno enaki, torej priti čim dlje v Evropi in domov vrniti, kar je naše,« je Zahović napovedal boj za domači lovoriki v prihodnji sezoni, s čimer je takoj popihal na dušo navijačev.

Verjetno se bo kdo pozabaval tudi z govorico telesa mariborskih nogometnih šefov na včerajšnji novinarski konferenci. Zna biti, da je njihovo sporočilo drugačno od tistega, ki so ga predstavili. Direktor Bojan Ban je precej bolj odločno kot drugi povedal: »Vsi smo se morali pogovoriti med seboj. To smo uredili, če ne bi bilo tako, ta ekipa zdaj ne bi bila tukaj. Zavedamo se naše odgovornosti. Povedali smo si vse, zadeva je zaključena. Kdo pa ve, kaj bo čez deset let. Zdaj smo trdno odločeni, da stopimo skupaj, da gremo proti novim ciljem enotni.« Predsednik Cotar ga je takoj popravil: »Novim zmagam naproti.«

Te v prvi vrsti spadajo v delokrog trenerja Darka Milaniča in igralcev. Milaniču je tokrat pripadla stranska vloga, ta teden se posveča vadbi z ekipo v Moravskih Toplicah, kamor bo prišel tudi Zahović. Kako bosta po vidnem razhajanju v zadnjih mesecih sodelovala v prihodnje, ve samo Zahović, ki ima zdaj škarje in platno v svojih rokah. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije